Duitsland verliest spektakelstuk van VS

Duitsland heeft zichzelf te kijk gezet in een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten. Vooral doelman Marc-André ter Stegen beging een kapitale blunder. Duitsland was veruit favoriet in de wedstrijd in Washington. Het was echter AZ-spits Jozy Altidore die het thuisland na amper een kwartier op voorsprong zette. Graham Zusi verstuurde een voorzet naar Altidore die met een prachtige volley de 1-0 liet aantekenen.

Drie minuten later stond Team USA al op 2-0. Daarvoor hoefde het echter weinig moeite te doen. De VS zette druk op de verdediging van Duitsland, en de terugspeelbal van Benedikt Höwedes leek ongevaarlijk. Doelman Ter Stegen liet de bal echter simpel van zijn voet springen en over de doellijn gaan.

De VS ging door en creëerde kans op kans, maar Altidore en Clint Dempsey konden Ter Stegen niet meer vernederen. Na rust stuurde Joachim Löw vijf nieuwe spelers het veld in. Dat resulteerde al snel in de 'Anschlusstor' van Heiko Westermann, die uit een corner de 2-1 binnenkopte.

De thuisploeg vergrootte echter al snel weer de voorsprong. Na een uur spelen was het Dempsey die op aangeven van Altidore de 3-1 scoorde en vier minuten later krulde diezelfde Dempsey de 4-1 achter Ter Stegen.

Het leek een onmogelijke opgave voor Duitsland, maar de ploeg kwam nog dichtbij. Tien minuten voor tijd scoorde Max Kruse met een laag schot en twee minuten later was het Julian Draxler die uit een rebound de 4-3 scoorde. Duitsland kon de vierde niet vinden en verloor met 4-3.