Paumen: "Er is weinig tijd om te treuren"

De tranen liepen zaterdag na de verloren play-off-finale over de wangen van Maartje Paumen. De Bossche captain greep met haar ploeg naast de landstitel. En dat was verdiend, zo stelde de aanvoerder na afloop.

"We waren aan elkaar gewaagd, maar Amsterdam is effectiever met de kansen omgegaan", vertelde Paumen na afloop. "Het wordt ook moeilijk hockeyen als je zelf weinig creëert. Je weet van tevoren dat je in een finale weinig kansen krijgt, maar degene die je krijgt moet je afmaken. Wij deden dat dus niet, Amsterdam wel. Dan winnen zij terecht."

"We hadden misschien ook meer moeten durven te hockeyen en durven te creëeren. Of we angstig waren? Nee, ik denk niet dat dat de reden mag zijn. Zenuwen horen bij een finale. Dat hebben we al jaren mogen ervaren. Amsterdam had net zo goed zenuwen kunnen hebben. Ik weet niet wat dan de reden was, vind dat heel moeilijk om zo meteen na de wedstrijd te zeggen. Het gevoel dat nu overheerst is dat we gewoon te weinig hebben gecreëerd. En ook niet goed genoeg zijn geweest."

De nederlaag is een bittere pil voor de Bossche vrouwen. Maar hoewel Den Bosch de titel misliep, vindt Paumen dat haar ploeg een mooi seizoen achter de rug heeft. "Het is nu heel jammer en klote. Maar we zijn dit seizoen echt als groep gegroeid. Daar ben ik heel erg trots op. Vanavond zijn we bij elkaar om het verlies te verwerken. Hoe we dat gaan doen, dat weet ik nog niet precies. Er is alleen weinig tijd om te treuren, want maandag staat Oranje weer voor de deur. We moeten wel verder want deze zomer zit weer vol met hockey."