Pac-Man hapt vanaf de herfst weer toe

Het wordt in de herfst weer volop happen, want Namco heeft Pac-Man and the Ghostly Adventures voor PlayStation 3, Wii U en Xbox 360 aangekondigd.

Het spel is gebaseerd op de geanimeerde serie gemaakt en geproduceerd door Avi Arad, directeur en oprichter van Marvel Studios, die deze zomer op Disney XD in Amerika wordt uitgezonden.

Pac-Man and the Ghostly Adventures draait om het universum van Pac-World, waar "Pacworlders leefden in vrede totdat de onderwereldspoken, geleid door hun boze leider Betrayus, ontsnappen uit hun macabere domein en met geweld de controle over Pac-Wereld hebben verkregen." De enige hoop ligt in de laatste vrije gele Pacworlder, en de beroemde happer moet weer in actie komen. Volgens Namco bevat de game een volledig vernieuwd universum, maar heeft het wel de klassieke elementen zoals de ontmoetingen met de spoken. De spookkauwende mechanieken zijn natuurlijk weer terug, maar dit keer met variaties. 

"Als een van de meest iconische en populaire videogamepersonages, is Pac-Man vrijwel het symbool van ons bedrijf geworden", zegt Olivier Comte, Senior Vice-President bij Namco Bandai Games Europe. "Als wens om de Pac-Manfranchise te vernieuwen en het naar de nieuwe generatie gamers te brengen, zijn we trots op een gloednieuw concept in het Pac-Man-universum, met PAC-MAN en de Ghostly Adventures".

Pac-Man and the Ghostly Adventures wordt deze herfst verwacht voor PlayStation 3, Wii U en Xbox 360. Er komt een aparte side-scrolling versie voor Nintendo 3DS.