Draxler tot medio 2018 bij Schalke

Julian Draxler heeft zijn contract bij Schalke 04 met twee jaar verlengd. Het talent is nu tot medio 2018 verbonden aan de club uit Gelsenkirchen.

Sky Sports News HD meldt dat Schalke de speler een nieuw contract heeft gegeven en Goal.com kan dat bevestigen. Of de Duitser een clausule in zijn nieuwe verbintenis heeft waarmee hij kan vertrekken, is nog niet bekend. Draxler gaat bij Schalke nu drie tot vier miljoen euro op jaarbasis verdienen.

De laatste weken werd de 19-jarige spelmaker gelinkt aan een transfer naar aartsrivaal Borussia Dortmund. Draxler, die al sinds 2001 bij Schalke speelt, wordt gezien als het nieuwe boegbeeld van de club. Hij speelde dit seizoen 29 duels in de Bundesliga, waarin hij negen keer scoorde. Alleen Klaas Jan Huntelaar was vaker trefzeker (tien keer).

Met nog twee duels te gaan bezet Schalke 04 de vierde plek in de Bundesliga. De ploeg staat drie punten voor Eintracht Frankfurt, terwijl nummer drie Bayer Leverkusen niet meer te achterhalen is. Plaats vier levert een ticket voor de laatste voorronde van de Champions League op.