[Bundesliga] Glansrol Huntelaar bij rentree voor Schalke

Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 zondag een overwinning bezorgd op Hamburger SV. De Nederlandse spits, die zijn rentree maakte na anderhalve maand blessureleed, was in de met 4-1 gewonnen wedstrijd verantwoordelijk voor drie doelpunten en een assist. Bij HSV werd Rafael van der Vaart na zeventig minuten gewisseld.

Voor Huntelaar is het zijn tweede hattrick in de Bundesliga. Eerder lukte hem dat in de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Köln in augustus 2011. De middag begon slecht voor Schalke door een vroege tegentreffer van Marcell Jansen. Michel Bastos trok echter al in de negende minuut de stand gelijk. Na balverlies van Van der Vaart op het middenveld werd de Braziliaan door Huntelaar op maat bediend.

In het vervolg van de partij eiste de van een knieblessure herstelde Huntelaar de hoofdrol voor zich op. De spits schoot in de 21e minuut raak na een voorzet van Julian Draxler. Na rust (58e en 66e minuut) was hij twee keer trefzeker met zijn hoofd. Vlak voor tijd kreeg de Hunter een publiekswissel.

Schalke komt door de overwinning steviger op de vierde plaats in de Bundesliga te staan. Die positie geeft aan het einde van de rit recht op een plaats in de voorronde van de Champions League. HSV lijkt daarentegen af te haken. De ploeg van trainer Thorsten Fink staat achtste en heeft vijf punten minder dan Schalke.