Alles is Familie grote kanshebber Rembrandt Awards

De Nederlandse romantische komedie Alles is Familie van Joram Lürsen is de grote kanshebber bij de Rembrandt Awards. Dat werd woensdagavond bekend gemaakt in het programma Shownieuws op SBS. De film, naar een scenario van Kim van Kooten, is in alle vier de Nederlandse categorieën genomineerd, waaronder beste film.

Thijs Römer en Carice van Houten werden voor hun rollen in Alles is Familie genomineerd voor beste acteur en actrice en de band Racoon voor hun titelsong in de categorie beste filmhitsong.

De jeugdfilm Achtste-Groepers Huilen Niet werd driemaal genomineerd, waaronder voor beste jeugdfilm. Hanna Obbeek werd genomineerd voor beste actrice voor haar rol in de film en Kim-Lian voor de filmhitsong.

De komedie De Marathon dingt ook mee voor beste film en tevens in de categorie beste acteur voor de rol van Stefan van der Walle. De derde en laatste kanshebber in de categorie beste film is het drama Alleen Maar Nette Mensen, dat verder niet werd genomineerd. De derde kanshebber voor beste acteur is Theo Maassen voor zijn rol in Doodslag.

Susan Visser is derde genomineerde in de categorie beste actrice voor haar rol in Taped. Kauwboy is de derde kanshebber bij de jeugdfilms en Jochem Myjer is de derde genomineerde voor zijn filmhitsong van Brammetje Baas.

In de categorie beste buitenlandse film zijn de Bondfilm Skyfall, de avonturenfilm The Hobbit: An Unexpected Journey en de Franse komedie Intouchables de kanshebbers. Daniel Craig is ook genomineerd als James Bond voor beste buitenlandse acteur, die Leonardo Di Caprio in het politieke drama J. Edgar en Omar Sy voor Intouchables als tegenstanders moet duchten.

Judi Dench maakt de hattrick voor Skyfall compleet voor beste buitenlandse actrice. In die categorie zijn ook Meryl Streep voor The Iron Lady en Jennifer Lawrence voor The Hunger Games genomineerd.

Het is nu aan het publiek om te bepalen wie de winnaars worden. De uitreiking van de Rembrandt Awards vindt op 29 mei plaats en is in de late editie van Shownieuws te zien.