Manchester United bevestigt vertrek Ferguson

Sir Alex Ferguson overweegt om aan het einde van het seizoen te stoppen als trainer van Manchester United. Dat meldt onder meer The Independent. Volgens de Engelse krant geeft de 71-jarige Schot voor de wedstrijd van zondag tegen Swansea City duidelijkheid. Ferguson is al sinds 1986 hoofdtrainer van United.

De spelers van Manchester, onder wie Robin van Persie en Alexander Büttner, zouden dinsdag tijdens de jaarlijkse golfdag met de technische staf van het mogelijke vertrek van Ferguson op de hoogte zijn gesteld. Een officiële reactie van de club laat voorlopig op zich wachten.

Een vertrek van Ferguson zou min of meer als een verrassing komen. De trainer, die dit seizoen voor de dertiende keer kampioen werd met de Mancunians, liet afgelopen weekeinde nog weten dat een vertrek voorlopig niet aan de orde is. Wel mist hij door een geplande heupoperatie deze zomer normaal gesproken het begin van het seizoen.

De Engelse bookmakers doken meteen enthousiast op het nieuws. David Moyes, al jarenlang trainer van Everton, wordt naar voren geschoven als favoriet om Ferguson op te volgen.

Update 10.25 uur

Manchester United heeft bevestigd dat Sir Alex Ferguson stopt als manager aan het einde van het seizoen.