FOK!filmtips van de dag: The Fighter

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

De vijftienjarige Sven wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan freerunning doen en zet de filmpjes dan op Youtube. Hij vraagt Roosmarijn om mee te werken aan zijn eerste speelfilm. Zij mag echter niet te weten komen dat hij thuis af en toe een pak rammel krijgt. Het lukt hem zijn blauwe plekken voor iedereen verborgen te houden, maar als het te erg wordt duikt hij bij zijn oma onder. Daardoor mist hij zijn verjaardag. Roosmarijn, die zo haar eigen problemen heeft, denkt dat hij haar niet meer leuk vindt en ook zijn vrienden zijn boos op hem. Hij besluit om voor eens en voor altijd met zijn vader af te rekenen, totdat hij ontdekt waarom zijn vader zulke lossen handen heeft.

Razend is de vijfde boekverfilming van Carry Slee. Te zien om 15.30 uur op Nederland 3.

Na de teloorgang van zijn bokscarrière stort Dicky Eklund zich in een leven van drugs en belandt voor vijftien jaar in de gevangenis. Ondertussen is zijn halfbroer Micky Ward vastberaden om bokskampioen te worden, maar die droom lijkt in duigen te vallen na een gevecht met een bijna fatale afloop. Na jarenlang geen contact te hebben gehad, komen de levens van de halfbroers weer samen als Dicky na zijn vrijlating Micky gaat trainen voor het gevecht van zijn leven om wereldkampioen te worden. Maar het kampioenschap is niet het enige waar de broers voor vechten. Zullen de familiebanden weer hersteld worden?

The Fighter is gebaseerd op het leven van de Amerikaanse bokser ‘Irish’ Micky Ward, gespeeld door Mark Wahlberg. Bij de uitreiking van de 83e Academy Awards wonnen zowel Melissa Leo als Christian Bale een Oscar voor hun bijrollen in dit drama van David O. Russell. Ook Amy Adams had een Oscarnominatie voor haar bijrol van Micky's vriendin Charlene. In totaal had de film zeven nominaties te pakken, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie. Te zien om 20.30 uur op Veronica.

De machtige en arrogante god Thor lokt in het hemelse rijk Asgard een oorlog uit. Als straf wordt hij naar de aarde gezonden en moet hij tussen mensen leven. Wanneer zijn vijand vanuit Asgard duistere krachten op de mensenwereld richt, ontdekt Thor hoe moeilijk het is om een echte held te zijn.

In deze verfilming van de gelijknamige strip van Marvel Comics is Chris Hemsworth te zien als Thor, een rol waarvoor hij tien kilo aan spiermassa moest aankomen. In The Avengers kruipt hij opnieuw in de huid van de Dondergod. Natalie Portman speelt Jane Foster, de aantrekkelijke wetenschapster die op aarde bevriend raakt met Thor en Anthony Hopkins is Odin, Thor's vader en koning van Asgard. Te zien om 20.30 uur op RTL5.

De in 2006 zestigjarige Sylvester Stallone kruipt voor de zesde maal in de huid van de ultieme underdog Rocky Balboa. Precies dertig jaar geleden deed hij dit voor het eerst en gelijk met groot succes. De destijds onbekende Stallone kwam in Hollywood maar niet aan de bak. Hij besloot daarom zijn eigen film te schrijven. De filmstudio's waren dolenthousiast en wilden de knappe Ryan O'Neal in de hoofdrol, maar Stallone hield voet bij stuk. Behalve een miljoenenopbrengst ontving de film de Oscar voor Beste Film. Na de teleurstellende Rocky V hing Stallone zijn bokshandschoenen aan de wilgen om pas na zestien jaar weer zijn comeback te maken. Te zien om 22.55 uur op Veronica.

Year of the Dog, Un Prophète (A Prophet), Wanted, The Hit, Das Weiße Band (The White Ribbon), More Than Just a Game, Atomic Train, Felicia’s Journey en Dark Water zijn ook op de televisie te zien vanavond.