[EK Judo] Grol verliest finale, Verkerk pakt brons

Henk Grol(-100kg) heeft op de slotdag van de Europese kampioenschappen judo in Budapest de finale gehaald. Hij won met twee yuko's van Cyrille Maret uit Frankrijk. Grol, Europees kampioen in 2008, staat in de finale tegenover Lukas Krpalek uit Tsjechië. 

Marhinde Verkerk(-78kg) mag op voor brons. Ze won in de herkansingsronde van Audry Tcheumeo uit Frankrijk. Na 2,5 minuut gooide ze haar tegenstander op d'r rug en won ze op ippon. In de categorie +78kg wist Carola Uilenhoed niet de herkansingsronde te winnen. Ze verloor van Gulsah Kocaturk uit Turkije. 

Update 16.50 uur


Marhinde Verkerk heeft een bronzen medaille gewonnen. Ze versloeg de oud-wereldkampioene  Audry Tcheumeo met waza-ari. Verkerk kwam al snel op drie straffen te staan, maar ging hier goed mee om. Met nog dertig seconden op de klok wist ze het halve punt te maken en de partij te winnen. 

Update 17.15 uur

Henk Grol is er niet in geslaagd Europees kampioen judo te worden. Hij verloor van de Tsjech en nummer één van de wereld Lukas Krpalek met waza-ari. Die nam over toen Grol een worp inzette en scoorde. Hij oogde de hele dag al vermoeid en had dit toernooi last van een duimblessure. Het is de derde zilveren medaille voor Grol op het EK. In 2009 en 2011 pakte hij ook al zilver. In 2008 werd hij wel Europees kampioen.