Oranje oefent in augustus tegen Portugal

Het Nederlands elftal speelt op 14 augustus een vriendschappelijke interland tegen Portugal. De wedstrijd wordt afgewerkt in het Estadio Algarve in Faro, waar Oranje tijdens het EK van 2004 Zweden in de kwartfinale na strafschoppen uitschakelde. Het aanvangstijdstip wordt later bekendgemaakt, meldt de KNVB donderdag.

Nederland en Portugal stonden vorige zomer tijdens de Europese titelstrijd in Polen en Oekraïne voor het laatst tegenover elkaar. In de groepsfase waren de Zuid-Europeanen met 2-1 te sterk. Ook de statistieken zijn in het nadeel van Oranje. Van de eerdere tien ontmoetingen wonnen de Portugezen er zes, tegenover een Nederlandse zege.

Bondscoach Louis van Gaal kijkt uit naar de krachtmeting. "Ik speel graag oefenwedstrijden tegen sterke tegenstanders. Eerder dit seizoen hebben wij ons al kunnen meten met België, Duitsland en Italië. Portugal past prima in dit rijtje."

Een kleine maand na de oefenwedstrijd tegen het Portugal van sterspeler Cristiano Ronaldo, neemt Oranje het in de WK-kwalificatie op tegen Estland en Andorra. In oktober wordt de kwalificatiereeks besloten met duels tegen Hongarije en Turkije.