'Kubica stapt in simulator Mercedes'

Robert Kubica heeft naar verluidt getest in de simulator van het Formule 1-team van Mercedes. De Pool is gespot toen hij in Londen het vliegtuig richting Brackley, de thuisbasis van het team, nam. Zowel de coureur als Mercedes hebben zich nog niet uitgelaten over het nieuws.

Kubica raakte begin 2011 zwaargewond bij een rally-ongeval. De Pool was op dat moment in dienst bij Lotus, maar raakte daar door de lange revalidatie zijn plaats kwijt. De coureur moest vele operaties ondergaan om de functionaliteit aan de rechterzijde van zijn lichaam terug te laten keren. Toch kan hij zijn rechteronderarm nog steeds niet volledig gebruiken.

Om weer wedstrijdritme op te doen doet Kubica regelmatig mee aan rally's, waarin hij aantoont dat hij de snelheid nog heeft. Mede daarom lijkt de Pool een rentree in de Formule 1 niet helemaal uit te sluiten. Afgelopen winter testte hij een DTM-bolide van Mercedes en in de afgelopen weken in de simulator van het Formule 1-team. Het is afwachten of Kubica ooit weer op het hoogste niveau zal gaan racen.