[Bundesliga] Van der Vaart geeft HSV weer hoop op CL

Rafael van der Vaart heeft zijn ploeg Hamburger SV zaterdag een belangrijke zege bezorgd. Door twee goals van de Nederlander werd thuis met 2-1 gewonnen van Fortuna Düsseldorf. Omdat Schalke 04 met 1-0 verloor van Eintracht Frankfurt, bedraagt de achterstand op de belangrijke vierde plaats nog maar twee punten.

Nu Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen achter kampioen Bayern München met de tweede en derde plaats aan de haal lijken te gaan, zijn alle ogen gericht op de strijd om plaats vier. Die positie verschaft aan het eind van de rit toegang tot de voorronde van de Champions League.

Van der Vaart opende in Hamburg na een kwartier spelen de score na een fout van doelman Fabian Giefer. Amper vijf minuten later was het opnieuw raak. Na een knappe individuele actie schoot de middenvelder tussen de benen van Giefer door raak. Dani Schahin zorgde met zijn aansluitingstreffer voor een spannende tweede helft.

HSV krijgt in de race om de vierde plaats veel concurrentie. De ploeg van Van der Vaart staat met 44 punten samen met Borussia Mönchengladbach op een gedeelde zevende plaats. Schalke (46), Freiburg (45) en Frankfurt (45) staan er iets beter voor. Freiburg speelt zondag nog tegen Stuttgart. Na dit weekeinde zijn er nog vier speelronden.

Bayern vertoeft dit seizoen op eenzame hoogte. De landskampioen boekte uit bij Hannover de 26e overwinning van het seizoen, een record in de historie van de Bundesliga. Hannover werd in de eigen AWD-Arena met maar liefst 6-1 verslagen. Arjen Robben speelde de tweede helft mee, maar scoorde niet.

Borussia Dortmund beleefde net als Bayern een goede generale voor de halve finale van de Champions League van volgende week. Thuis werd met 2-0 gewonnen van FSV Mainz. Robert Lewandowski scoorde al voor de twaalfde wedstrijd op rij. Dortmund speelt woensdag tegen Real Madrid, Bayern een dag eerder tegen Barcelona.

Bayer Leverkusen versloeg degradatiekandidaat Hoffenheim met 5-0. Stefan Kiessling en Andre Schürrle scoorden twee keer.

Submitter:  Bron: Novum