Menzo: "Hoop natuurlijk dat PSV wint"

Stanley Menzo wil zich niet wagen aan een voorspelling voor de topper PSV - Ajax van komende zondag. "Maar ik hoop natuurlijk dat PSV wint."

"Als PSV wint, komt alles weer dichter bij elkaar. Maar goed, wij moeten als Vitesse naar ons zelf kijken en eerst maar onze wedstrijd tegen Roda JC zien te winnen. Daarna zien we wel wat de uitslag in Eindhoven gaat worden", vertelt de assistent van Vitesse-coach Fred Rutten tegen Voetbal International.

Menzo denkt dat Ajax iets sterker is. "Het grote verschil zit hem in de veelbesproken defensie van PSV. Over de andere linies zie ik twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Maar de verdediging van Ajax is stabieler, zowel verdedigend als opbouwend, en dus beter dan die van PSV."

In zijn tijd bij Ajax speelde Menzo negen keer de topper tegen PSV in het Philips Stadion. Liefst zeven keer werd er verloren. "Ja, ik weet dat ik de meeste wedstrijden met Ajax in Eindhoven heb verloren. Het waren altijd mooie duels om te spelen, al zijn ze niet te vergelijken met de klassieker tegen Feyenoord."