Vertonghen speler van de maand in PL

Jan Vertonghen is uitgeroepen tot speler van de maand maart in de Engelse Premier League. De Belgische verdediger verloor twee van de vier competitiewedstrijden in maart met Tottenham Hotspur, maar hij was zelf wel vaak trefzeker. Zo scoorde hij twee keer in het 3-2 verlies tegen Liverpool, en was hij goed voor een goal en een assist tegen Swansea City (1-2 winst).

"Ik ben heel trots op deze uitverkiezing", zei de centrale verdediger die afgelopen zomer voor ruim 10 miljoen euro overkwam van Ajax. Mede door Vertonghen staat Tottenham momenteel derde in de Premier League met dus een grote kans op een Champions League-ticket.

Bovendien is de ploeg nog actief in de Europa League. Donderdag speelde de ploeg met 2-2 gelijk tegen FC Basel in de eerste kwartfinalewedstrijd. Tottenham verloor in die wedstrijd wel Gareth Bale, die vermoedelijk twee weken niet kan spelen. David Moyes van Everton is uitgeroepen tot trainer van de maand. Zijn ploeg won alle drie de competitiewedstijden van de maand maart.