Schurkenrol voor Kiefer Sutherland in Pompeii

Kiefer Sutherland is in onderhandeling voor de schurkenrol in de 3D-film Pompeii. Het spektakel speelt zich af in het jaar 79, vlak voordat de vulkaan Vesuvius uitbarst en de Romeinse stad onder een dikke laag gloeiende as bedekt. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 46-jarige Sutherland speelt de rol van Romeinse senator die een oogje heeft op Flavia, de dochter van een slavendrijver in Pompeii, Lucretius, de rol van Jared Harris. De senator zet Lucretius onder druk en dwingt hem de hand van zijn dochter te geven.

Flavia heeft echter al een heimelijke relatie met Milo, een slaaf van haar vader, de hoofdrol van Game of Thrones-acteur Kit Harington. Milo is juist op een galeischip op weg naar Pompeii om Flavia bij haar vader weg te grissen en samen weg te vluchten. Ook wil hij zijn beste vriend, een gladiator, uit het Colosseum in Rome bevrijden. Tegen deze achtergrond barst de Vesuvius uit, waarna de chaos compleet is.

De opnames van Pompeii zijn vorige week van start gegaan in het Canadese Toronto onder regie van Paul W. S. Anderson, bekend van Resident Evil en Alien vs. Predator. De film verschijnt volgend jaar in de bioscoop.