1000 deelnemers stille tocht scooterrijdster

Aan de stille tocht die woensdagavond in Eindhoven werd georganiseerd voor de 18-jarige vrouw die vrijdag omkwam toen ze werd aangereden door de politie, hebben zo'n duizend mensen deelgenomen. Dat meldt Omroep Brabant woensdag.

In verband met de vele belangstellenden heeft de gemeente een aantal wegen in het gebied van de stille tocht afgesloten tussen 17.30 uur en 21.00 uur. Deelnemers liepen vanaf 18.30 uur van de jachthaven naar de plaats van het ongeluk, de kruising van de Noord Brabantlaan met de Welschapsedijk.

De 18-jarige Memphis van Veen kwam vrijdag om het leven toen zij op haar scooter werd geschept door een auto van het arrestatieteam van de politie. De politie was op weg naar een melding in Bergeijk, waar een verwarde man met een vuurwapen zou lopen. De vrouw was op slag dood.

De Rijksrecherche onderzoekt de zaak. Een woordvoerder laat weten geen mededelingen over het onderzoek te kunnen doen.

Een woordvoerder van de politie zegt dat het nog te vroeg is om na te denken over het aanbieden van excuses aan de nabestaanden van de vrouw. "Wij hebben begrip voor de situatie van de nabestaanden, maar nu spreken over excuses is wat voorbarig. Wij wachten eerst de uitkomsten van het onderzoek af", aldus een zegsman.