Coen Bros. tekenen voor Unbroken

Vlak voor afgelopen kerst heeft Angelina Jolie aangekondigd haar volgende film te gaan regisseren. Unbroken wordt de verfilming van het gelijknamige boek van Laura Hillenbrand (Seabiscuit) en de gebroeders Coen (No Country for Old Men) zijn gevraagd het script te herschrijven.

Het boek vertelt het verhaal van Louie Zamperini, een atleet die nog meedeed met de Olympische Spelen in Berlijn, 1936. Het verhaal speelt zich af tijdens de tweede Wereldoorlog. Als een vlietuig van de luchtmacht neerstort in de Atlantische Oceaan moet Louie overleven op zee, 47 dagen lang, zonder eten en water. Nadat hij is aangevallen door haaien en aanspoelt op een Japans eiland wordt hij twee jaar lang vastgehouden waar hij al die tijd wordt gemarteld.

Angelina Jolie vond het verhaal zo aangrijpend dat ze vanaf het eerste moment deze film wilde regisseren. Ze heeft veel tijd en moeite gestoken om deze film mogelijk te maken, en nu ze Joel en Ethan Coen in de arm heeft geslagen, lijkt de film al enige vorm aan te nemen.

Angelina Jolie
Angelina Jolie