Kramer niet op tien kilometer in Erfurt

Sven Kramer slaat volgende week bij de wereldbekerwedstrijden in Erfurt de 1500 en 10.000 meter over. Dat maakte hij vrijdag bekend op de website van zijn team TVM. De 26-jarige Friese schaatser komt wel in actie op de ploegenachtervolging. Hij doet een week later in Heerenveen mee aan de ploegenachtervolging en vijf kilometer.

Kramer, die afgelopen weekeinde voor de zesde keer in zijn loopbaan wereldkampioen allround werd, wil zich de komende tijd volledig richten op de vijf en tien kilometer op het WK afstanden in Sochi, dat over een maand wordt gehouden. "Het verleden heeft mij geleerd dat ik verstandige keuzes moet maken", laat hij weten.

"Ik kan en wil mij fysiek niet onbeperkt belasten. Na het WK allround wil ik even wat gas terugnemen. Ik heb zonder meer de ambitie om tijdens de WK afstanden in Sochi op drie afstanden uit te komen en dus ook op de tien kilometer."

Kramer wordt in Duitsland op de schaatsmijl vervangen door Pim Schipper. Op de langste afstand gaat zijn startplek naar Ted-Jan Bloemen.


Kramer niet op 10 kilometer in Erfurt (Foto: Novum)