De Boer rekent zich nog niet rijk tegen Steaua

Frank de Boer weet dat ondanks de goede uitgangspositie een plaats in de volgende ronde van de Europa League voor Ajax nog niet binnen is. "Wij zullen zeer geconcentreerd moeten spelen en niet denken dat we er al zijn", waarschuwt de trainer op de persconferentie in Boekarest, waar zijn club donderdag een 2-0 voorsprong verdedigt tegen Steaua. "Anders krijgen we een lastige avond."

Dat De Boer waakt voor onderschatting betekent niet dat hij wegloopt voor de favorietenrol. "Stel dat we scoren, dan moeten zij er al vier maken", rekent hij voor. "Maar Steaua is een goede ploeg. In Amsterdam heb ik een goede indruk van ze gekregen. Zij zetten ons vroeg onder druk en hebben hun kansen gehad. Die zullen ze nu, zeker met de steun van het eigen publiek, ook krijgen."

Ondanks de wat tegenvallende kaartverkoop zou het donderdagavond in de Roemeense hoofdstad wel eens een heksenketel kunnen worden. Viktor Fischer, ook op de persconferentie aanwezig, loopt daar niet voor weg. "Ik ben een type dat graag voor veel publiek wil spelen. Het wordt zeker mooi morgen. Europees voetballen is toch wat ik het liefste wil."