Räikkönen hoopt op langer F1-avontuur

Kimi Räikkönen heeft tijdens de presentatie van zijn nieuwe bolide, de Lotus E21, gehint naar een langer verblijf in de Formule 1. Het huidige contract van de Fin loopt eind 2013 af, maar hij hoopt nog langer in de Formule 1 te blijven.

"Ik denk op dit moment nog niet verder dan het komende seizoen, maar ik weet zeker dat we voor het eind van het jaar erover zullen praten", liet de voormalig wereldkampioen weten. "Ik heb genoten van mijn comeback in de Formule 1 en er is geen reden om aan te nemen dat dat in 2013 anders zal zijn. Ik weet dat er grote veranderingen zullen zijn aan de auto's en reglementen voor 2014, dus wie zegt dat het dan niet spannend zal zijn?"

Ook in de komende periode denkt Räikkönen een serieuze kanshebber te zijn voor de wereldtitel. "Uit de samenwerking blijkt boven alles dat het racers zijn. Je kan in hun geschiedenis zien dat ze kampioenschappen hebben gewonnen. Vorig jaar heb ik niets gezien waardoor ik dacht dat het behalen van een toekomstig kampioenschap een onmogelijke opgave zou zijn."

"Maar de competitie is natuurlijk ijzersterk en iedereen wil winnen. Het is het team eerder gelukt om iedereen te verslaan, en er is geen reden aan te nemen dat dat niet nog een keer zal lukken", besloot de Fin.