Boonen: "Geluk gehad dat artsen snel reageerden"

Tom Boonen is vandaag in Herentals geopereerd aan een slijmbeursontsteking in zijn elleboog. De Belgische wielrenner bleek bij een val een ernstige bacteriële te hebben opgelopen. "Ik heb geluk gehad", liet hij weten.

"Een schrammetje van niks. Thuis heb ik de elleboog gedesinfecteerd. Er leek niets aan de hand, totdat mijn arm zaterdag ineens heel dik werd. In overleg werd besloten toch maar even naar het ziekenhuis te gaan. Ik kreeg antibiotica mee, maar toen de artsen mij een dag later opnieuw zagen ter controle besloten ze onmiddellijk te opereren", legt Boonen uit.

Boonen moet nu nog enkele dagen ter observatie in het ziekenhuis blijven. "Ik heb echt mazzel dat de medische staf zo snel de ernst heeft ingezien en gehandeld. Het was een 'close call' heb ik begrepen. Nu gaat het al een stuk beter", liet Boonen verder weten.

Hij besluit: "Volgende week ga ik nadenken over het hervatten van de training. Dit komt natuurlijk op een heel slecht moment in de voorbereiding op de voorjaarsklassiekers."