[AC] Uitslagen en stand Groep B

Vandaag werden de eerste wedstrijden in Groep B van de African Cup of Nations 2013 afgewerkt. Ghana nam het hierin op tegen Congo, terwijl ook Mali en Niger het tegen elkaar opnamen. Hieronder een verslag van beide wedstrijden en een overzicht van de uitslagen en stand.

Ghana - Congo DR 2-2
Ook het derde duel in de African Cup of Nations is in een gelijkspel geëindigd. Ghana kwam tegen Congo DR weliswaar met 2-0 voor, maar gaven de comfortabele voorsprong toch nog uit handen. Emmanuel Agyemang Badu wist in de veertigste minuut Ghana op 1-0 te zetten en direct na rust verdubbelde Kwadwo Asamoah de score namens The Black Stars.

Congo richtte zich echter knap op en kwam via Trésor Mputu Mabi op 2-1. Anderlecht-spits Dieumerci Mbokani werd vervolgens de held van Congo. Hij scoorde de 2-2 en wist zodoende er alsnog een gelijkspel uit te slepen.

Mali - Niger 1-0
Na drie gelijke spelen heeft Mali voor de eerste overwinning tijdens deze editie van de African Cup of Nations gezorgd. Buurland Niger werd met 1-0 verslagen. Zes minuten voor tijd was voormalig FC Barcelona-speler Seydou Keita de gevierde man. Door de overwinning gaat Mali aan de leiding in Groep B.