[Dakar] Dagzege Versluis, De Rooy loopt eindpodium mis

Peter Versluis heeft bij de trucks de laatste etappe in de Dakar Rally gewonnen. De Nederlander had in zijn MAN iets meer dan twee uur nodig om de afstand tussen La Serena en de Chileense hoofdstad Santiago te overbruggen. Gerard de Rooy werd tweede, maar liep het eindpodium net mis.

De Rooy koos op de slotdag vol voor de aanval, maar kwam uiteindelijk ruim drie minuten tekort voor de derde plaats. "Maar we hebben er alles aan gedaan en dan is het minder zuur", constateerde hij na afloop. De Rooy won in deze editie van de Dakar Rally zes etappes. De eindzege gaat naar de Russische Kamaz-rijder Eduard Nikolaev.

Bij de motoren ging de zege voor de vijfde keer naar de Fransman Cyril Despres. De laatste etappe werd gewonnen door de Portugees Ruben Faria, die profiteerde van de diskwalificatie van Francisco Lopez. Frans Verhoeven finishte in de slotetappe als achtste en eindigt in het klassement op de negende plaats.

Ook bij de auto's was er Frans succes. Stéphane Peterhansel mocht al voor de elfde keer in zijn carrière het hoogste treetje beklimmen. De Franse Mini-coureur eindigt in het klassement met bijna drie kwartier voorsprong op de Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers. Nani Roma uit Spanje won de laatste etappe.