[AO] Federer niet in de problemen tegen Davydenko

Roger Federer heeft zich donderdag niet laten verrassen in zijn tweederondepartij op de Australian Open tegen Nikolay Davydenko. De Zwitser (2) schoof zijn Russische opponent probleemloos in drie sets opzij: 6-3, 6-3 en 6-4. Federer boekte daarmee al zijn achttiende overwinning in twintig ontmoetingen met Davydenko. Ook de als zesde geplaatste Juan Martin del Potro ging in straight sets door naar de derde ronde.

Van een spannende wedstrijd tussen Federer en Davydenko was geen moment sprake. De als favoriet beschouwde Federer stond de gehele wedstrijd geen enkel breekpunt af en forceerde zelf in iedere set een break. Hij liet zowel in het eerste als tweede bedrijf op de service van Davydenko diverse setpunten onbenut, maar maakte de volgende game op eigen service de klus af.

In de derde set sloeg Federer op zijn eerste wedstrijdpunt meteen toe. Het Australische talent Bernard Tomic is de volgende tegenstander van Federer op jacht naar zijn vijfde zege op de Australian Open en zijn achttiende grandslamoverwinning in totaal.

Del Potro maakte eveneens indruk tegen Benjamin Becker. De Argentijn schoof zijn Duitse opponent achteloos aan de kant met 6-2, 6-4 en 6-2. Veelzeggend voor Del Potro's suprematie was de lovegame waarmee hij de wedstrijd uitmaakte.

Ook de Fransmannen Richard Gasquet en Gaël Monfils bereikten de derde ronde. De als negende gerangschikte Gasquet had geen enkele moeite met de Colombiaan Alejandro Falla: 6-3, 6-2 en 6-2. Landgenoot Monfils, die op de weg terug is na een slepende knieblessure, had het tegen Yen-Hsun Lu een stuk zwaarder. Hij zegevierde in de beslissende vijfde set met 8-6: 7-6 (5), 4-6, 0-6, 6-1 en 8-6.