[Dakar] Verhoeven stormt top tien binnen

Frans Verhoeven is in de elfde etappe van de Dakar Rally de top tien in het klassement binnengestormd. De Nederlander werd in de proef tussen La Rioja en Fiambala elfde op ruim 21 minuten van dagwinnaar Kurt Caselli, maar steekt met deze prestatie wel vijf man voorbij.

Voor een aantal goed geklasseerden werd het bijltjesdag, want Helder Rodrigues en Stefan Svitko verloren veel tijd doordat ze zonder brandstof kwamen te zitten. Voor Caselli gold dit niet, want hij boekte zijn eerste dagzege deze rally. De Amerikaan had aan de meet bijna vijf minuten voorsprong op de Portugees Paulo Gonçalves. Naast Verhoeven kende ook Henk Knuiman een goede dag, want hij werd achttiende op ruim 34 minuten achterstand.

In het klassement heeft Cyril Despres nu een voorsprong van ruim dertien minuten op Ruben Faria. Francisco Lopez staat op ruim achttien minuten derde. Verhoeven bezet inmiddels de achtste plaats op 1.14 uur. Knuiman is geklommen naar de achttiende plaats op 2.43 uur.

Bij de quads ging de dagzege naar Paul Smith die Gaston Gonzalez ruim vier minuten voorbleef. Voor Kees Koolen was er vandaag een zesde plaats op achttien minuten achterstand. In het klassement leidt Marcos Patronelli met een voorsprong van 1.50 uur op Ignacio Nicolas Casale. Koolen staat zestiende op bijna tien uur achterstand.