[Serie A] Driemaal Cavani tegen AS Roma

Napoli is de tweede seizoenshelft in de Serie A uitstekend begonnen. Aan de hand van Edinson Cavani, die drie keer scoorde, wonnen de Napolitanen met 4-1 van AS Roma.

Cavani was ontbrand in San Paolo. De Uruguayaan leidde zijn ploeg naar een ruime overwinning op Roma, waar Maarten Stekelenburg opnieuw op de bank zat. De Oranje-international zag zijn ploeg al na vier minuten op achterstand komen. Goran Pandev stuurde Cavani diep, waarna de spits zijn eerste van de avond scoorde.  In de eerste helft kwam Roma langzaam beter in de wedstrijd, maar Napoli bleef met uitvallen bijzonder dreigend.

Toch kwam de 2-0 pas na rust. Drie minuten na de hervatting verdubbelde Cavani de voorsprong voor de thuisploeg. Twintig minuten voor tijd wist de scherpschutter opnieuw het net te vinden. De topscorer van de Serie A kopte Napoli op 3-0 uit een corner van Pandev. Kort daarna kreeg Roma toch nog even hoop op een comeback. Nadat Michael Bradley een enorme kans miste, wist aanvaller Pablo Osvaldo wel het net te vinden.

De Italiaans international wist van dichtbij af te ronden na een voorzet van Miralem Pjanic. De Kroaat speelde twee minuten na de 3-1 een negatieve hoofdrol. Pjanic kreeg zijn tweede gele kaart en mocht de kleedkamer opzoeken. Napoli wist tegen tien man de score uit te bouwen. In de extra tijd bepaalde Christian Maggio de eindstand op 4-1. De formatie van Walter Mazzarri staat na de winst derde en loopt in op koploper Juventus.