[Primera División] Real Madrid wint ondanks vroege rode kaart

Real Madrid heeft zondag een knappe zege op Real Sociedad geboekt. De Madrilenen kwamen in eigen stadion al na zes minuten met tien man te staan, maar wonnen uiteindelijk met 4-3. De bezoekers beëindigden het duel ook in ondertal, na twee gele kaarten voor Daniel Estrada. Ronaldo scoorde tweemaal voor Real en voerde zijn competitieaantal op tot zestien.

Binnen een paar minuten stond de wedstrijd volledig op zijn kop. Al na twee minuten opende Karim Benzema voor Real de score. Een aantal minuten later stond zijn ploeg plots voor een lastige opgave, toen doelman Antonio Adán de doorgebroken Carlos Vela neerhaalde. Het kwam hem op een rode kaart en een strafschop tegen te staan. Het ingevallen clubicoon Iker Casillas, die tot grote onvrede van het Madrileense publiek weer was gepasseerd, kon de penalty van Xavier Prieto niet keren.

Sami Khedira zette Real met een prachtige hakbal opnieuw op voorsprong, maar wederom hadden de bezoekers via Prieto een snel antwoord paraat. Na rust leek Ronaldo de wedstrijd te beslissen. Hij scoorde tweemaal en versierde de tweede gele kaart van Estrada. Door laconiek verdedigen kon Prieto nog zijn derde treffer maken. Het leidde een spannende slotfase in, waarin uiteindelijk niet meer werd gescoord.

In Engeland bereikte Liverpool de vierde ronde van de FA Cup. De ploeg van Brendan Rodgers won moeizaam met 2-1 bij Mansfield Town, dat uitkomt op het vijfde niveau. Debutant Daniel Sturridge, die afgelopen week overkwam van Chelsea, had slechts zeven minuten nodig om zijn eerste goal voor Liverpool te maken.

In de tweede helft drong Mansfield aan, maar door een omstreden goal van Luis Suarez liepen de Reds uit naar 0-2. Een overduidelijke handsbal van de oud-Ajacied werd over het hoofd gezien, waarna Suarez simpel van dichtbij kon scoren. Toch werd de wedstrijd nog spannend, na de aansluitingstreffer van Matt Green. Liverpool wankelde, maar de thuisploeg vergat de genadeklap uit te delen.