Premier League Darts breidt uit

De Premier League Darts breidt uit. Vorig jaar deden er nog acht spelers mee, nu zijn dat er tien. De  tien spelers zullen één keer tegen elkaar spelen waarna de twee slechtste darters eruit liggen. De wedstrijden worden iets korter. Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen zijn van de partij. 

Het format wordt best of twaalf legs, dit was best veertien legs. De tien deelnemers zijn: titelverdediger Phil Taylor, James Wade, Adrian Lewis, Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Simon Whitlock, Andy Hamilton, Wes Newton, Gary Anderson en Robert Thornton. Van Gerwen, Newton en Thornton zullen hun debuut maken in de Premier League.

Taylor, Wade, Lewis en Van Gerwen waren zeker van een plek in de Premier League omdat ze in de top vier staan van de Order of Merit. De overige zes plekken zijn opgevuld door de PDC. 

De Premier League gaat van start op 7 februari in Dublin. De playoffs zijn veertien weken later op 16 mei in Londen. In de eerste negen weken zullen de darters één keer tegen elkaar spelen. Na deze competitie zullen de acht overgebleven spelers de resterende vijf avonden nog één keer tegen elkaar in actie komen. Dit zal inhouden dat sommige spelers dan twee keer op één avond in actie zullen komen. De top vier na veertien weken darts zullen deelnemen aan de play-offs.