De Nooijer: 'Spelen voor 30.000 man is ook voor ons uniek'

Hoewel hij zijn bankrekening gespekt ziet worden, is het bedrag van ruim 87.000 dollar niet de voornaamste reden voor Teun de Nooijer om in India te gaan hockeyen. De oud-international hoopt met de Hockey India League gastland India weer naar de internationale top te brengen. "Met deze competitie hoop ik dat we voor de definitieve ommekeer kunnen zorgen", aldus De Nooijer op de website van De Telegraaf.

"Vroeger was India enorm succesvol, maar sinds de komst van het kunstgras zijn ze weggezakt. Gelukkig zijn ze op de weg terug met de vierde plaats bij de Champions Trophy." Een soortgelijke cricketcompetitie was eerder zeer succesvol. "Ik zou het fantastisch vinden als dit nu ook met het hockey gebeurt en dat ik daar dan mijn steentje aan kan bijdragen."

De Nooijer kijkt reikhalzend uit naar de start van de HIL. "De verwachting is dat iedere wedstrijd door 20.000 tot 30.000 mensen zal worden bezocht. Dat is ook voor ons uniek om mee te maken." 17 januari staat het eerste duel van De Nooijers club Uttar Pradesh Wizards op de planning. De ploeg neemt het dan op tegen het Jaypee Punjab Warriors van Oranje-doelman Jaap Stockmann.