FOK! wat een weer...Natte jaarwisseling

Goedemorgen! Gisteren vielen er verspreid over het land een paar stevige buien waarbij er ook hagel en onweer voorkwam. Vandaag hebben we een overwegend bewolkt weerbeeld en hier en daar valt er wat lichte motregen. Op deze laatste dag van het jaar loopt de temperatuur op naar 10 graden.

Helaas zal het vanavond gaan regenen en rond middernacht is het in vrijwel het hele land nat. Mocht de neerslag wat eerder aankomen dan zou het in het noordwesten nét droog kunnen zijn. Er staat vandaag weer een krachtige wind uit zuid-tot zuidwest en kan soms vlagerig van karakter zijn. In het nieuwe jaar zullen de neerslagkansen langzaam gaan afnemen, maar of er veel ruimte voor de zon komt is nog erg twijfelachtig. De temperaturen veranderen niet en blijven rond de 8 graden schommelen.

Warm weer is het in het zuiden van Europa en dan met name in Frankrijk. Verder viel er zowel in Noorwegen als in Griekenland erg veel regen. Winterweer vinden we eigenlijk alleen maar in het noorden van Scandinavië.

Update 20.25:
De regenzone stelt op dit moment niet zo veel voor. Het spettert af en toe maar meer dan 1 tot 3 millimeter is er nergens nog gevallen. Op de radarbeelden lijkt het alsof het hard regent, maar hier in het westen van het land kan ik jullie meedelen dat het echt heel weinig voorstelt. Dus ik verwacht dat we een normale jaarwisseling zullen krijgen en mocht de regen onverwacht  activeren zal ik dat zeker melden hier.

Update 23:05:
Het koufront is nu aan het activeren. Een vrij actieve zone met regen bereikt het westelijk kustgebied over niet al te lange tijd en deze zone zal dan ook over het hele land gaan trekken. Door deze activatie lijkt het een behoorlijk natte jaarwisseling te gaan worden.

Nederland
:Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

MeiEen prachtige foto van KlapMongeaul. De kleuren zijn werkelijk schitterend.