FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 31 december 2012

Hillary Clinton heeft bloedprop in hoofd

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft een bloedprop tussen haar hersenen en schedel. Ze heeft geen beroerte gehad of schade aan de hersenen opgelopen, meldden haar artsen maandag. Ze verwachten dat Clinton volledig zal herstellen.

De bloedprop zat achter haar rechteroor. De minister was zondag opgenomen. De prop was een gevolg van de hersenschudding die ze eerder deze maand opliep. Ze krijgt anti-stollingsmiddelen. Ze mag naar huis als de dosering is vastgesteld.

Zynga genoodzaakt games offline te halen

Het is waarschijnlijk geen feestelijk nieuwjaar voor Zynga. Als gevolg van kostenbesparingen moeten er in totaal dertien games stopgezet worden. Elf daarvan zijn nu bekend, de twee volgende titels blijft nog even speculeren. Getroffen spelers krijgen een tegoed om uit te geven in andere Zynga-games.

FishVille, Treasure Isle en Vampire Wars werden op 5 december offline gehaald. Op 21 december volgde Montopia. Gisteren zijn PetVille en Mafia Wars 2 ermee gekapt en Indiana Jones Adventure World komt ten einde op 14 januari. Ook de mobiele games ForestVille, Mafia Wars Shakedown, Mojitomo en World Scramble Challenge zijn verdwenen van alle app stores.

Zynga zit al een tijdje in de problemen. Vorige week sloten Zynga Japan en Boston de deuren en vielen er ontslagen bij Zynga Austin.

[Upd] FOK! wat een weer...Natte jaarwisseling

Goedemorgen! Gisteren vielen er verspreid over het land een paar stevige buien waarbij er ook hagel en onweer voorkwam. Vandaag hebben we een overwegend bewolkt weerbeeld en hier en daar valt er wat lichte motregen. Op deze laatste dag van het jaar loopt de temperatuur op naar 10 graden.

Helaas zal het vanavond gaan regenen en rond middernacht is het in vrijwel het hele land nat. Mocht de neerslag wat eerder aankomen dan zou het in het noordwesten nét droog kunnen zijn. Er staat vandaag weer een krachtige wind uit zuid-tot zuidwest en kan soms vlagerig van karakter zijn. In het nieuwe jaar zullen de neerslagkansen langzaam gaan afnemen, maar of er veel ruimte voor de zon komt is nog erg twijfelachtig. De temperaturen veranderen niet en blijven rond de 8 graden schommelen.

Warm weer is het in het zuiden van Europa en dan met name in Frankrijk. Verder viel er zowel in Noorwegen als in Griekenland erg veel regen. Winterweer vinden we eigenlijk alleen maar in het noorden van Scandinavië.

Update 20.25:
De regenzone stelt op dit moment niet zo veel voor. Het spettert af en toe maar meer dan 1 tot 3 millimeter is er nergens nog gevallen. Op de radarbeelden lijkt het alsof het hard regent, maar hier in het westen van het land kan ik jullie meedelen dat het echt heel weinig voorstelt. Dus ik verwacht dat we een normale jaarwisseling zullen krijgen en mocht de regen onverwacht  activeren zal ik dat zeker melden hier.

Update 23:05:
Het koufront is nu aan het activeren. Een vrij actieve zone met regen bereikt het westelijk kustgebied over niet al te lange tijd en deze zone zal dan ook over het hele land gaan trekken. Door deze activatie lijkt het een behoorlijk natte jaarwisseling te gaan worden.

Nederland
:Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

MeiEen prachtige foto van KlapMongeaul. De kleuren zijn werkelijk schitterend.



Ongeval op A7 door hoogbejaarde spookrijder

Een automobilist heeft maandagavond op de A7 bij Oudehaske zware schade aan zijn voertuig opgelopen na een botsing die werd veroorzaakt door een hoogbejaarde spookrijder. De politie heeft het rijbewijs van de 83-jarige spookrijder uit Heerenveen afgepakt.

De bejaarde man was met zijn auto op de verkeerde rijbaan van de A7 terechtgekomen en reed al spookrijdend op de snelweg. Een tegenligger moest uitwijken om een aanrijding met de spookrijder te voorkomen. Daarbij raakte de tegenligger een vrachtwagen, en kwam via de middenberm tot stilstand. Het voertuig van het slachtoffer raakte zwaar beschadigd.

Verschillende automobilisten hadden de politie al gewaarschuwd. Agenten wisten de spookrijder met zijn auto aan de kant te zetten, waar ze zijn rijbewijs innamen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Agenten hebben de man naar huis gebracht.

Skyfall haalt meer dan miljard dollar op

Skyfall heeft wereldwijd meer dan 1 miljard dollar opgehaald in de bioscopen. Daarmee is het de meest succesvolle Bondfilm in vijftig jaar, maakte Sony zondag bekend. Skyfall is de veertiende bioscoopfilm die meer dan 1 miljard heeft opgeleverd.

Daniel Craig speelt in Skyfall voor de derde keer de Britse spion James Bond. Hij neemt het deze keer op tegen zijn oud-collega Silva, gespeeld door Javier Bardem. De Bondfilm is de derde film dit jaar die meer dan 1 miljard in het laatje brengt. Eerder ging die eer al naar The Avengers en The Dark Knight Rises.

Bovenaan de lijst van bestverdienende bioscoopfilms ter wereld staat nog altijd Avatar, die in totaal 2,8 miljard dollar opleverde. Op nummer twee staat Titanic, die net als Avatar werd geregisseerd door James Cameron, met 2,2 miljard dollar. The Avengers staat op de derde plek met 1,5 miljard dollar.

Skyfall haalt meer dan miljard dollar op (Foto: Novum)


Opnieuw veel christenen gedood in Nigeria

Christenen in Nigeria zijn opnieuw doelwit geweest van een grote aanslag. Zeker 15 mensen zouden om het leven zijn gekomen toen een kerk in het noordoosten van het land werd bestormd.

De slachtoffers zijn doodgeschoten, meldden bronnen in het afgelegen gebied maandag. De afgelopen dagen zijn in totaal tientallen christenen gedood. Zondag werd bekend dat vermoedelijk moslimextremisten 15 christenen de keel door hadden gesneden in hun slaap. Op kerstavond vielen bij een aanval op een kerk ook slachtoffers.

Nigeria is verdeeld in een overwegend christelijk zuiden en een merendeels islamitisch noorden. Geweld door de islamitische sekte Boko Haram heeft in 2012 vele honderden levens gekost in het West-Afrikaanse land.

Opnieuw veel christenen gedood in Nigeria
Opnieuw veel christenen gedood in Nigeria (Foto: ANP)

Torchlight II een miljoen keer verkocht

In een korte tweet heeft Runic Games aangekondigd dat Torchlight II maar liefst een miljoen keer over de toonbank is gegaan. Een mooie afsluiting van het jaar dus! Het spel kwam op 20 september uit en een Mac-versie komt er ook nog aan.

Torchlight II werd een paar keer uitgesteld doordat het team bezig was met een port van Torchlight voor de consoles. Hierdoor kwam de game uiteindelijk een paar maanden na de grote concurrent Diablo III uit, wat eigenlijk niet de bedoeling was.

Taylor: "Van Gerwen de beste"

Darter Phil Taylor verwacht dat de finale van het WK Darts tegen Michael van Gerwen een zware dobber wordt, waarin hij mogelijk het onderspit delft. "Als ik op mijn best speel en Mike doet dat dinsdagavond ook dan vrees ik de finale te verliezen", aldus Taylor tegenover de BBC.

Voor de camera van de Britse omroep leek The Power geen last meer te hebben van de griepklachten, waar hij naar eigen zeggen in de gewonnen halve finale tegen Raymond van Barneveld (6-4) nog mee tobde. Taylor liet het handgemeen na de wedstrijd ook de revue passeren. 

"Nu schaam ik me ervoor, ik voelde me niet echt goed, was ook een beetje geïrriteerd, Raymond schudde nogal hard mijn hand en toen reageerde ik wat overdreven. Het zal nooit meer gebeuren, we hebben het inmiddels uitgepraat."

Voor Taylor is Mighty Mike de favoriet voor het winnen van de finale. "Michael is momenteel in bloedvorm, dat zag je niet alleen bij die 'negen-darter' maar ook in de rest van de partij liet hij zien dat hij niet van de wijs te brengen was."

De laatste keer dat beide heren elkaar ontmoetten, was afgelopen november tijdens de 2012 Grand Slam of Darts. Van Gerwen won toen  in de tweede ronde van Taylor met 10-5 in legs.

Glijbaan het dak op geblazen door vuurwerk

Een metalen glijbaan van een kinderspeelplaats is maandag in het Brabantse Heeze bij het afsteken van vuurwerk op een dak van een woning geblazen. Dat twittert een agent maandag. Ook elders in Heeze was het maandag raak: zo sneuvelden op het station van de Brabantse plaats veel ruiten van plexiglas.

De problemen bij het station deden zich rond 16.30 uur voor. Met name in de voetgangerstunnel van het station was het raak, meldt een woordvoerder van de politie. Op foto's is te zien dat bij een uitgang van de tunnel alle plexiglasplaten zijn gesneuveld en dat veel ervan op de grond zijn beland.

Jongen (10) zwaargewond door vuurwerk in kraag

Een 10-jarige jongen is maandag in het Gelderse Scherpenzeel zwaargewond geraakt, doordat vuurwerk in de kraag van zijn jas ontplofte. Het kind liep flinke brandwonden op aan zijn rug. Volgens een politiewoordvoerder is hij niet in levensgevaar.

Het slachtoffer stond te kijken naar vuurwerk dat werd afgestoken, vertelt de zegsvrouw. Daarbij is door nog onbekende oorzaak vuurwerk in zijn kraag terechtgekomen. Het kind is naar een ziekenhuis gebracht.

Cudicini kiest voor avontuur in VS

Los Angeles Galaxy heeft bevestigd dat doelman Carlo Cudicini de gelederen komt versterken. Een transfer hing al enige tijd in de lucht, maar de overstap is nu compleet. Cudicini is afkomstig van Tottenham Hotspur, waar hij geen reële kans meer op een basisplaats had.

Bij LA Galaxy komt hij zijn voormalige ploeggenoot Robbie Keane tegen. De Ierse aanvaller vertrok twee jaar geleden naar de Verenigde Staten. "We zijn blij dat we Carlo Cudicini aan onze selectie kunnen toevoegen. Carlo is een ervaren en gevestigde doelman, van wie we verwachten dat hij een geweldige aanwinst voor ons team zal worden", aldus hoofdcoach en algemeen directeur Bruce Arena in een verklaring.

Onlangs maakte Tottenham bekend dat Brad Friedel en Hugo Lloris hun contract hadden verlengd. Een serieuze kans voor Cudicini bij de Londense club zat er dus niet meer in. Galaxy vertrouwt erop dat Cudicini zijn rijke ervaring in de Premier League kan toepassen bij zijn nieuwe werkgever.

Man met kogel in hoofd rijdt zelf naar ziekenhuis

Een 28-jarige man die in zijn hoofd was geschoten in Gent, is zelf naar het ziekenhuis gereden. Dat heeft de Vlaamse justitie maandag bekendgemaakt.

Het incident was zondag. Twee Polen zijn maandag aangehouden. Zij zouden de 28-jarige Tsjetsjeen op een kruispunt in zijn auto hebben beschoten. De man kreeg een kogel in zijn hoofd, maar bleef wonderwel bij bewustzijn en reed zichzelf naar het ziekenhuis. Het is niet bekend waarom de Polen het vuur openden op de Tsjetsjeen.

PSG: Geen interesse in Cole en Sneijder

Chelsea-verdediger Ashley Cole en Internazionale-middenvelder Wesley Sneijder worden in verband gebracht met een overstap naar Paris Saint-Germain. PSG ontkent de interesse.

Cole wordt al sinds het aantreden van coach Carlo Ancelotti bij PSG in verband gebracht met een overstap naar de Parijse hoofdstad. Technisch directeur Leonardo geeft tegenover Sky Sports aan waarom het verband tussen Cole en PSG vaak wordt gelegd.

"We hebben nooit met Ashley Cole gesproken, er is nooit sprake van contact geweest. Carlo was zijn coach bij Chelsea, daarom gaat dat verhaal waarschijnlijk de ronde. Ik kan ook oprecht zeggen we nooit contact met Wesley Sneijder hebben gehad. Voor zijn positie hebben we al vijf spelers", aldus Leonardo.

De selectie van de Parijse club vertoeft momenteel in Qatar om zich voor te bereiden op de tweede helft van de competitie. Technisch directeur Leonardo is daar enige tijd in het ziekenhuis opgenomen vanwege een infectie aan zijn ingewanden, maar het is geen ernstig geval.

City waagt zich mogelijk toch op transfermarkt

Manchester City wil in de winterstop mogelijk toch één of twee nieuwe spelers aantrekken. Dat zei trainer Roberto Mancini maandag tegen de BBC. De Italiaan denkt dat hij krap in zijn spelers komt te zitten, omdat Yaya Touré, Kolo Touré en Abdul Razak in actie komen op de Afrika Cup. Daarnaast kampt de kampioen van Engeland met de nodige blessuregevallen.

Micah Richards, Jack Rodwell, Aleksandar Kolarov, Maicon en Mario Balotelli zijn allemaal niet fit. "Het kan een probleem opleveren", aldus Mancini, die uitgaande transfers zo goed als uitsluit. "We kunnen niemand verkopen, want dan hebben we niet genoeg spelers om aan de wedstrijd te beginnen."

Assistent David Platt kondigde eerder nog aan dat Manchester City zich rustig zou houden op de transfermarkt. Volgens Platt zijn de juiste spelers niet beschikbaar.

Plaat Beatles voor twaalfduizend pond geveild

Een lp van de Beatles is voor twaalfduizend pond geveild. Dat schrijft de Britse BBC. De plaat Please Please Me was door alle vier de Beatles gesigneerd en ging in het Britse Sussex onder de hamer.

Chris Collins en zijn zus hoopten in eerste instantie vijftienduizend pond te vangen voor het album en sloegen eerder het bod van twaalfduizend pond af. Later besloten ze het bod op de lp, die hun overleden vader had gekregen, toch te accepteren. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr signeerden de plaat nadat ze die in 1963 hadden gebruikt als onderzetter.

Please Please Me is het debuutalbum van de Beatles. Onder meer nummers als Love Me Do en Twist and Shout zijn afkomstig van de plaat.

Fez gaat multiplatform in 2013

Fez, een 2D-platformer in een 3D-wereld, komt in 2013 naar andere consoles. Het spel begon negen maanden geleden op Xbox Live Arcade en sindsdien kreeg Polytrons Fish elke dag mailtjes waarin hij wordt verklaard als idioot omdat hij het spel niet naar elk bestaand platform heeft geport.

Er zijn plannen om iets te doen met de soundtrack, maar verder dan een teaser kwam de aankondiging niet. Polytron is bezig met wat nieuwe games, maar er zijn te veel dingen die het bedrijf wil doen.

Een enthousiaste post van Fish op de site van Polytron zegt het volgende: "Er is de ambitie om zo veel meer te doen. Ik wil alles maken! Misschien geen videogame? Misschien iets heel anders. IK WEET HET NIET. Maar het is spannend! Ik hoop dat jullie het ook spannend vinden!"

Geldkoffer gestolen bij bank in Rotterdam

In Rotterdam is maandagmiddag een koffer met geld van een waardetransportbedrijf gestolen. De wagen van het bedrijf stond bij een bank op de Mathenesserlaan, toen tijdens de werkzaamheden in een onbewaakt moment de koffer werd weggenomen. Dat meldde de politie.

De politie heeft de twee medewerkers van het bedrijf aangehouden. Zij worden verhoord. Ook wordt met getuigen gesproken. Het onderzoek loopt nog. De politie kon verder nog geen bijzonderheden geven over de diefstal. De koffer is elk geval niet teruggevonden.

Geldkoffer gestolen bij bank in Rotterdam
Geldkoffer gestolen bij bank in Rotterdam (Foto: ANP)

Historische jaarwisseling in Birma

Birma heeft het nieuwe jaar ingeluid met een groot vuurwerkspektakel. Op een groot veld in Rangoon hadden zich tienduizenden mensen verzameld om gezamenlijk af te tellen tot het nieuwe jaar.

Honderden mensen dansten op de tonen van de muziek die op het hoofdpodium werd gespeeld, terwijl andere feestvierders zittend op matjes naar het vuurwerk keken.

"Dit is erg opwindend en ook onze eerste ervaring met het vieren van het nieuwe jaar op zo grote schaal. Het lijkt wel of we in een andere wereld te vertoeven", zei de student Yu Thawda.

Op een groot scherm werd afgeteld en werden beelden getoond van nieuwjaarsfeesten in Singapore, Maleisië, Indonesië en Thailand.

Het is dit jaar voor het eerst dat de jaarwisseling in Birma zo groots wordt gevierd. Voorheen, onder de junta, vierden mensen thuis oud en nieuw. De enige grote vuurwerkshow in het jaar vond plaats ter gelegenheid van de Dag van de Strijdkrachten, een jaarlijkse viering van het militaire machtsvertoon. Daar is met de komst van een burgerpresident en de reeks hervormingen die zijn doorgevoerd verandering in gekomen.

Everton moet Gibson maand missen

Everton kan de komende maand niet beschikken over middenvelder Darron Gibson. De Noord-Ierse middenvelder heeft last van een dijbeenblessure, melden de Liverpudlians maandag. De blessure hield de oud-speler van Manchester United zondag tegen Chelsea al aan de kant.

De nummer zes van de Premier League gaat woensdagavond op bezoek bij Newcastle United. Naast de afwezigheid van Gibson zijn Kevin Mirallas, Phil Neville, Tony Gibbert en Seamus Coleman onzeker voor het duel. Marouane Fellaini keert daarentegen wel terug van een schorsing.

Everton meldde eerder op de dag dat Coleman zijn contract bij de club heeft verlengd tot medio 2018. De rechtervleugelspeler is sinds 2009 actief op Goodison Park.


Everton moet Gibson maand missen (Foto: Novum)

Katanec opnieuw bondscoach Slovenië

Srecko Katanec is de nieuwe bondscoach van Slovenië, zo laat de nationale voetbalbond maandag weten. De 49-jarige oud-voetballer had het elftal van 1998 tot en met 2002 al onder zijn hoede. Het land plaatste zich toen voor het EK in 2000 en voor het WK twee jaar later.

Aleksander Ceferin hield het eerder dit jaar voor gezien als bondscoach na teleurstellende resultaten in de WK-kwalificatiegroep. De ploeg verloor tot nu toe drie van zijn vier duels.


Katanec opnieuw bondscoach Slovenië (Foto: Novum)

Nintendo hield Metroid-film tegen

Een tijdje geleden was Nintendo bereid om een Metroid-film te maken, met John Woo als director. En hoewel Nintendo vertrouwen in hem had, was het bedrijf zich er ook van bewust hoe erg een film kan falen wanneer ze alles overlaten aan Hollywood, wat de samenwerking niet bevorderde.

Brad Foxhoven, voormalige producer van de film, vertelt over de moeizame samenwerking na de flop van de Mario Bros.-film: "Nintendo was er zeker door ontmoedigd. Onze grootste uitdaging was Nintendo zelf, die na Mario nog erger vastklampte aan hun rechten en amper wilde samenwerken om Metroid naar het grote doek te brengen. Het hele proces draaide om het ontdekken van de wereld van Metroid en het bepalen wat we wel en niet konden doen."

Het project kwam in de problemen toen Foxhoven en het team van schrijvers het verhaal van Samus Aran moesten verzinnen: Nintendo had immers nooit nagedacht over haar verleden. "Wat doen ze als ze niet aan het vechten zijn? Hoe ziet hun dagelijkse leven eruit, hun relaties? Wat zijn Samus haar doelen, haar geschiedenis, haar angsten? Nintendo was blij met de vragen maar had er nooit over nagedacht en kon geen antwoorden geven."

Uiteindelijk wilde Nintendo niet dat het team zelf de antwoorden ging maken en werd het project stopgezet. Toch blijft Foxhoven hopen dat Nintendo het nog een kans geeft: "Nintendo was tevreden met het proces en zag in dat er nog veel moet worden uitgewerkt in de franchise voordat er een volwaardige verfilming kan worden gemaakt. Ik geloof nog steeds dat er een kans is voor Metroid."

'Rukkers leven gezonder'

"Masturberen is buitengewoon goed voor de gezondheid en het welzijn van de mens." Geen uitspraak van een of andere fapgoeroe, maar van een universiteit in een streng islamitisch land. Het gaat hier om de conclusie van een medische faculteit in Iran.

Zo blijkt rukken onder andere hooikoorts te kunnen verlichten. Dit komt omdat de neus en de geslachtsorganen met elkaar in verbinding staan via hetzelfde deel van het zenuwstelsel dat reflexen regelt. (Dat de ogen in verband staan met de neus is al langer bekend. Trek een neushaar uit, en de tranen springen je in de ogen. - red.)

Een rondje fappen of vingeren helpt nog veel meer klachten voorkomen. Zo heeft masturberen een positieve werking op onder andere RLS (Restless Leg Syndrom), een afwijking waarbij benen tintelen en jeuken, en moeilijk stil zijn te houden.

Schoorel mist Australian Open

Thomas Schoorel zal niet meedoen aan de Australian Open, het eerste grandslam toernooi van het jaar. De Amsterdamse tennisser is niet voldoende hersteld van zijn elleboogblessure.

Schoorel liet via Twitter weten: "Helaas door mijn elleboog geen Australian open voor mij. Hopen dat het snel beter gaat." Vanwege de blessure deed hij half december ook niet mee aan de KNLTB Tennis Masters.

Hij liet toen wel weten dat hij weer mocht beginnen met serveren. In oktober speelde Schoorel zijn laatste tennistoernooi in Brazilië. Door de kwetsuur zakte hij naar de 227e plaats van de wereldranglijst.

Kickbokser Schilt pakt vijfde wereldtitel

Kickbokser Semmy Schilt heeft maandag zijn vijfde wereldtitel veroverd. De Rotterdammer was in de finale van de Glory World Series te sterk voor de Roemeen Daniel Ghita. Schilt heeft met de overwinning ruim drie ton verdiend.

Schilt was op de voorloper van de Glory World Series, de K1, van 2005 tot en met 2007 al de beste van de wereld. In 2009 pakte hij zijn vierde titel. In dat jaar versloeg hij Badr Hari in de eindstrijd.

Spotplanet gestopt na dreiging boete

Spotplanet.org, de opvolger van FTD is vandaag gestopt. Op de site staat dat ze dat onder druk van advocaten hebben moeten doen. Er was ook een dwangsom opgelegd.

Op de site staat: Het was vandaag, 31 december 2012, precies 1 jaar, 9 maanden en 25 dagen geleden dat ik Online FTD aan heb gezet op mijn eigen VPS. Na deze lange tijd moet ik helaas deze pagina laten zien omdat we offline gaan.

Via de advocaten van een bepaalde organisatie zijn wij gesommeerd offline te gaan, er stonden een aantal dreigementen tegenover als wij dit niet zouden doen: Per dag een "boete" van 10.000 euro als zijnde schadevergoeding. Een rechtszaak tegen mij / Spotplanet. De kosten van de rechtszaak zouden voor mij zijn, als ik deze verloor. Dat wordt dus zoeken naar een alternatief. 

Gelukkig is spotnet nog gewoon te downloaden en kun je eventueel ook zelf lokaal op een webserver bijvoorbeeld spotweb, de software die ook spotplanet gebruikte, draaien. Deze zijn eenvoudig te vinden via spot-net.nl. Op sites als Duken.nl leer je hoe je via bijvoorbeeld usenet kunt downloaden.

Borsten filmen in Dead or Alive 5-gevechten

Een aankomende patch voor Dead or Alive 5 gaat het mogelijk maken om direct filmpjes van matches te uploaden. De Xbox 360 moet het doen met Facebook, terwijl de PlayStation 3 ook filmpjes kan uploaden op YouTube. Verder kunnen spelers zoeken voor matches met connection quality en kunnen er ook ranked throwdowns plaatsvinden.

Hieronder kun je een test bekijken van de uploadfunctie. Er zitten geen welgevormde dames met tietenphysics in het filmpje dus de 360p-resolutie maakt nu niet zo veel uit. Het is nog onbekend of we in de toekomst wel full-HD pixelborsten kunnen aanschouwen.

Kim Kardashian in de wolken door zwangerschap

Kim Kardashian is dolgelukkig dat ze in verwachting is van haar eerste kind. Kanye West maakte zondag tijdens een optreden bekend dat zijn vriendin zwanger is. Binnenkort heeft ze dus niet alleen een dikke kont, maar ook dikke tieten.

"Het is waar, Kanye en ik verwachten een kind", schreef Kim maandag op haar blog. "We voelen ons zo gezegend en gelukkig." De socialite laat weten dat ze op het moment overleden dierbaren missen. "We zouden willen dat zijn moeder en mijn vader het met ons konden vieren."

Kim is sinds het voorjaar samen met rapper Kanye West. Kardashian is officieel nog getrouwd met Kris Humphries, hun huwelijk liep vorig jaar na 72 dagen op de klippen. Kardashian wil een scheiding, terwijl de basketballer eist dat het huwelijk nietig wordt verklaard.

City gaat niet in beroep tegen schorsing Nasri

Manchester City gaat niet in beroep tegen de rode kaart die Samir Nasri zaterdag ontving op bezoek bij Norwich City (4-3 winst). Dat laat de regerend landskampioen maandag weten. De Fransman moet de komende drie wedstrijden vanaf de tribune bekijken, waaronder het uitduel met zijn oude club Arsenal.

De scheidsrechter stuurde de kleine vleugelspeler van het veld nadat hij en Sebastien Bassong even met hun hoofden tegen elkaar hadden gestaan. Trainer Roberto Mancini liet na de wedstrijd weten niets van de kaart te snappen.

Vader schutter Newtown eist lichaam zoon op

De vader van de jonge man die ruim twee weken geleden op een school in de Amerikaanse staat Connecticut 26 mensen doodschoot heeft het lichaam van zijn zoon opgeëist. Mogelijk wil hij het stoffelijk overschot van Adam Lanza laten cremeren.

Een familielid liet maandag weten dat er in het weekeinde voorbereidingen zijn getroffen, maar wat hij daarmee bedoelde, wilde hij niet zeggen.

Lanza (20) schoot op 14 december in een school in Newtown twintig kinderen en zes volwassenen dood. Even daarvoor had hij zijn moeder al doodgeschoten. Na het bloedbad beroofde hij zichzelf van het leven.

Choukoud legt beslag op Sylvestercross

Veldloper Khalid Choukoud heeft zondag de Sylvestercross in Soest op zijn naam geschreven. De Marokkaanse Nederlander had 34 minuten en 56 seconden nodig voor de 10,4 kilometer. Soufiane Bouchikhi uit België werd op ruime afstand (35.41) tweede. Zijn landgenoot Abdelhadi el Hachimi complementeerde het podium.

Bij de vrouwen ging het goud naar de 19-jarige Ethiopische Sifan Hassan, die vanaf 2013 Nederland mag vertegenwoordigen. Ze legde de zes kilometer af in 22.30, twee tellen sneller dan de Belgische Veerle Dejaeghere. Haar landgenote Belete Almensh werd op respectabele afstand derde.

President Nigeria vreest einde der tijden

Groepen christenen in Nigeria zijn bang dat het geweld tegen christenen van afgelopen vrijdag duidt op de wederkomst van Jezus. Die wordt volgens het bijbelboek Openbaringen voorafgegaan door chaos en geweld.

De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan zei zondag tegen een kerkelijke gemeente: "Ik vroeg me af, zou dit een duidelijke manier zijn om ons te vertellen dat het einde der tijden nabij is?" zei hij op een geluidsopname die in bezit is van persbureau AFP.

Moslimextremisten worden ervan verdacht 15 christenen te hebben vermoord door hun kelen door te snijden in een dorpje in het noordoosten van Nigeria. De aanval werd zondag pas bekend.

President Nigeria vreest einde der tijden
President Nigeria vreest einde der tijden (Foto: ANP)

Berlusconi heeft homovrienden

"Links beschuldigt me van alles, zoals dat ik tegen homo's ben en geld steel van de Italianen." Zo heeft de Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi maandag uitgehaald naar zijn politieke tegenstanders.

Berlusconi voegde eraan toe dat hij veel homoseksuele vrienden heeft. "Ze zijn vriendelijk en grappig." De oud-premier is meerdere malen beschuldigd van homofobie. Toen hij werd beschuldigd van het geven van wilde seksfeesten zei hij: "Het is beter gepassioneerd te zijn over mooie vrouwen dan homo te zijn."

In Italië zijn in februari verkiezingen. Berlusconi's partij ligt achter in de peilingen.

Gorilla geboren in dierentuin Kerkrade

In een dierentuin in het Limburgse Kerkrade is zondagnacht een gorillababy geboren. Moeder Dalila is met haar 40 jaar een van de oudste gorillavrouwen in Europese dierentuinen die nog moeder is geworden, meldt dierentuin Gaiazoo maandag.

Omdat gorilla's tot hoge leeftijd een jong kunnen krijgen en omdat dit voor Dalila de zevende bevalling was kleefden er geen grote risico's aan de zwangerschap. Gorilla's bevallen meestal in de nacht. Deze keer is dat waarschijnlijk ook gebeurd.

De verzorgers ontdekten maandagochtend het natte jong op de buik van de moeder. Het vorige jong van Dalila kwam overdag in zicht van het publiek op het gorillaeiland ter wereld. Omdat het nu wat kouder was, gingen de verzorgers er al van uit dat de moeder binnen zou bevallen.

Gorilla's zijn gemiddeld een kleine negen maanden zwanger. De dierentuin had nog even gehoopt op een kerstkindje. De vader, zilverrug Makula, is volgens de dierentuin normaal een vredelievende gorillaman. Nu wil hij echter moeder en jong goed beschermen en schiet hij wat sneller uit zijn slof.

Sabir K. niet voor militair tribunaal VS

Als terreurverdachte Sabir K. wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten zal hij niet worden berecht door een militair tribunaal. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van justitie toegezegd, zo liet K.'s advocaat Andre Seebregts maandag weten.

De Amerikaanse autoriteiten verdenken K. onder meer van het beramen van een aanslag op een Amerikaanse basis in Afghanistan. De Hoge Raad bepaalde in april dat K. mag worden uitgeleverd aan de VS. Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) bekrachtigde die beslissing eerder deze maand.

K. is in beroep gegaan tegen de geplande uitlevering. Seebregts zei te verwachten dat het kort geding tegen de uitlevering over een week of drie wordt behandeld.

Straf Israëlische klokkenluider verlaagd

Het Israëlische Hooggerechtshof heeft de straf verlaagd van een ex-militair die honderden geheime legerdocumenten heeft doorgespeeld aan een journalist. Het hof achtte de oorspronkelijke straf van 4,5 jaar voor Anat Kamm niet in verhouding staan tot de vier maanden taakstraf die de journalist heeft gekregen. Haar straf is verlaagd tot 3,5 jaar.

Kamm werd veroordeeld wegens spionage. Zij zei uit ideologische overwegingen militaire documenten uit legercomputers te hebben gekopieerd toen zij tussen 2005 en 2007 werkzaam was op het bureau van de Israëlische commandant voor de Westelijke Jordaanoever. Sommige stukken gingen over militaire operaties tegen de Palestijnen.

Haase plaatst zich voor achtste finale Chennai

Robin Haase heeft zich maandag via Yuki Bhambri geplaatst voor de achtste finale van het ATP-toernooi in Chennai. De mondiale nummer 56 was in India in twee sets te sterk voor de nummer 217 van de wereld: 7-5 en 6-3.

De statistieken waren in de eerste set in het voordeel van de Nederlander, maar daar had de Hagenaar aanvankelijk weinig aan. Pas bij 6-5 brak Haase zijn tegenstander en pakte zo de eerste set. In de laatste set toonde hij zich bijzonder efficiënt door zijn enige breakkans te verzilveren.

Haase treft in de volgende ronde Aljaz Bedene, de nummer 86 van de wereldranglijst. Igor Sijsling komt maandag in actie in Chennai. De mondiale nummer 58 neemt het in de eerste ronde op tegen Cedrik-Marcel Stebe uit Duitsland, de nummer 177 van de wereld.

Katholiek offensief tegen homohuwelijk

De Engelse aartsbisschop Vincent Nichols heeft katholieken in Engeland en Wales in een brief opgeroepen hun vertegenwoordigers in het parlement te manen tegen plannen van de regering te stemmen om het homohuwelijk te legaliseren. De brief werd in het weekeinde voorgelezen in de kerkgemeentes.

De aartsbisschop van Westminster vraagt kerkgangers op een 'duidelijke, kalme en krachtige manier' hun zorgen per brief over te brengen aan de parlementsleden. "Op dit moment," zei hij: "kijken we naar onze Parlementsleden om de verbintenis tussen man en vrouw te verdedigen, niet te veranderen, als het essentiële element in het idee van de familie."

Gisteren verscheen al een brief van de aartsbisschop van Birmingham, Bernard Longley. Daarin waarschuwde hij voor de onvoorzienbare gevolgen van een opvoeding zonder vaderlijke of moederlijke inbreng op het kind, en op de samenleving in het geheel.

Hij noemde de 'elkaar aanvullende liefde van een vader en moeder' een 'dierbaar geschenk dat we ieder kind moeten toewensen'. Het zou essentieel zijn voor een open en tolerante blik: "We leren in beginsel over diversiteit en we krijgen respect voor verschillen door de manier waarop onze ouders elkaar aanvullen."

De aanvallen van de religieuze leiders zijn een laatste poging om het homohuwelijk tegen te houden. De Britse premier David Cameron wil in januari wetgeving introduceren om het homohuwelijk toe te staan. Een grote meerderheid van de bevolking staat volgens peilingen achter deze wijziging.

Homoseksuelen kunnen in het VK sinds zeven jaar een geregistreerd partnerschap aangaan dat niet alle voordelen van het huwelijk heeft. Ook kan dit niet aangegaan worden in religieuze settings. De voorgestelde wet moet dit veranderen.

Het bericht is uitgebreid en herschreven om 16:30u - Redactie.

Nu al recordaantal bezoekers Top 2000 Café

Beeld en Geluid heeft nu al een recordaantal bezoekers weten te lokken naar het Top 2000 Café. Sinds eerste kerstdag kwamen meer dan vijftienduizend mensen naar het café, waar even voor middernacht de Top 2000 wordt afgesloten met Bohemian Rhapsody van Queen.

Vorig jaar stond het record op ruim veertienduizend bezoekers. Zondag was de drukste dag ooit voor Beeld en Geluid, toen bijna vierduizend mensen langskwamen om de Top 2000 live te kunnen volgen op het Mediapark in Hilversum. De Top 2000 wordt traditioneel uitgezonden van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond.

Vanuit het Top 2000 Café worden ook de Top 2000 a Gogo en de Top 2000 Quiz uitgezonden. Beide programma's worden gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis.


Een louter willekeurig gekozen Top 2000-nummer

'Hekserij epidemisch in Wales'

Mensen die op zoek zijn naar de mythische tovenaarsschool Zweinstein, hebben nu een nieuw aanknopingspunt gekregen. Een Welshe priester heeft namelijk onthuld dat Wales nog vol zit met heksen en magiërs.

Hoewel Wales volgens de laatste census exact 83 heksen en 93 satanisten telt, heeft het kleine landje toch enorm te lijden onder zwarte magie. Dat schrijft de Anglicaanse priester Felix Aubel in zijn onlangs verschenen autobiografie.

Hij vertelt onder meer dat hij een van zijn parochianen heeft moeten redden van een vervloeking met een 'poppet', een soort voodoopop waarin naalden werden gestoken om het slachtoffer te kwellen. Hij heeft hiervoor zelfs een gecertificeerde Anglicaanse exorcist in moeten schakelen.

Een andere vrouw werd, nadat ze een kind kreeg, getroffen door het Boze Oog. Een buurvrouw, volgens Aubel een 'kinderloze oude vrijster', doemde de vrouw en haar kind uit jaloezie. Daardoor kregen ze allebei last van acute kortademigheid. Toen het oude vrouwtje en de priester toevalligerwijs tegelijk op bezoek kwamen, dwong hij de vrouw 'God zegene u' te zeggen.

Daarmee werd de vloek opgeheven en werden moeder en kind spoedig beter. Aubel laat zich er niet over uit of het er iets te maken had dat ze in ondertussen in het ziekenhuis waren opgenomen. Voor de zekerheid heeft de moeder maar een hoefijzer boven de deur gehangen om het Boze Oog af te weren.

Aubel benadrukt dat hij serieus is: "Dit is geen grap, en ik raad mensen ten zeerste aan zich niet in te laten met het occulte." Of het wel oké is om zich in te laten met een onzichtbare luchttovenaar en zijn hordes koek in vlees veranderende fanboys, vertelt Aubel niet.

Regen in heel Nederland om middernacht

Precies om middernacht zal vrijwel het hele land te maken hebben met regen. Dat meldde een meteoroloog van Weeronline.nl maandag. Alleen Limburg zou tijdens de jaarwisseling nog net droog kunnen zijn, al zal ook daar snel het feestje in het water vallen.

De eerste druppels bereiken aan het begin van de avond al het westen, al duurt het tot een uurtje of 8 voordat het echt begint te regenen. Vervolgens breidt de regen zich uit en zal het hele land een flinke portie hemelwater te verwerken krijgen. Pas later in de nacht wordt het weer droog.

Naast de regen zal ook de wind een spelbreker zijn. Er staat langs de kust een windkracht 6. In het binnenland waait het iets minder hard. Vooral de vlagen zijn echter gevaarlijk.

Vorig jaar was het juist prima weer tijdens de jaarwisseling. Toen was het zacht en droog.

Vervolging Griekse oud-minister dreigt

Griekse parlementariërs van de drie coalitiepartijen willen dat de oud-minister van financiën George Papaconstantinou wordt vervolgd. Hij zou drie familieleden van een lijst hebben gehaald van mensen met een Zwitserse bankrekening. De belastingdienst ging de mensen op de lijst onderzoeken.

Papaconstantinou was in de vorige regering minister van financiën. Onder de 71 parlementariërs die oproepen tot vervolging, zijn ook leden van Papaconstantinous eigen partij.

De parlementariërs willen dat de oud-minister wordt vervolgd voor het sjoemelen met een officieel document en voor het schenden van zijn plichten als minister. Experts stellen dat de strafmaat voor deze beschuldigingen kan oplopen tot tien jaar gevangenisstraf.

Papaconstantinou is verontwaardigd over de aantijgingen. Hij stelt dat hij niet wist dat de namen van zijn familieleden van de lijst werden verwijderd.

Bijeenkomst voor omwonenden schietpartij Amsterdam

Voor geschrokken Amsterdammers die zaterdagavond getuige waren van de fatale schietpartij in de Staatsliedenbuurt wordt donderdag een bijeenkomst georganiseerd. Onder meer Slachtofferhulp en de politie zijn daarbij aanwezig, meldt het stadsdeel Amsterdam West maandag.

Bij de schietpartij kwamen twee Amsterdammers van 21 en 28 jaar om. Hun auto, een zwarte Range Rover met een Frans kenteken, werd onder vuur genomen met automatische vuurwapens op de Van Bossestraat. De daders namen even later ook twee motoragenten onder vuur. Zij bleven ongedeerd.

Volgens Het Parool waren de twee slachtoffers Amsterdammers van Marokkaanse origine. Een woordvoerder wil alleen kwijt dat ze bekenden waren van de politie.

De politie is nog op zoek naar een of twee personen die ook in de Range Rover zaten op het moment van de schietpartij. Ook de daders zijn nog spoorloos. Tientallen rechercheurs onderzoeken de zaak.

Extremisten Noord-Mali graven zich in

Diep in grotten verscholen, in afgelegen kampementen in de woestijn en op de hellingen en kliffen van Noord-Mali graven islamitische strijders zich in. Zij bouwen aan geduchte verdedigingswerken ter bescherming van wat in essentie het nieuwe land van Al-Qaida is geworden.

Met bulldozers en graafmachines, achtergelaten door op de vlucht geslagen bouwvakkers, wordt volgens bewoners van het gebied gewerkt aan een uitgebreid netwerk van tunnels, loopgraven en bolwerken. In een grot liggen honderd vaten benzine opgeslagen, zodat ook de brandstofvoorraad in geval van een buitenlandse interventie op orde is.

Noord-Mali is nu het grootste gebied dat in handen van Al-Qaida en diens bondgenoten is. Terwijl de internationale gemeenschap aarzelt om in te grijpen en een militaire interventie op zich laat wachten, bereiden de opstandelingen zich voor op oorlog.

De Afrikaanse tak van Al-Qaida is jarenlang niet meer dan een schimmige aanwezigheid in de bossen en woestijnen van Mali geweest. De afgelopen maanden heeft het terreurnetwerk handig gebruik gemaakt van de politieke instabiliteit in het land door steden in te nemen en een territorium ter grootte van Frankrijk af te bakenen waar het zich kan voorbereiden op de wereldwijde jihad.

De militaire staatsgreep in Mali in maart was de katalysator voor de gebeurtenissen in het noorden van het land. In de maanden daarna veranderde Mali van een stabiel land in een mislukte staat.

Strijders met tulbanden hebben nu alle belangrijke steden in het noorden in handen. Zoals de Taliban in Afghanitan hanteren zij hun eigen rechtsregels, die gepaard gaan met gruwelijke straffen, zoals het afhakken van lichaamsdelen en het kastijden van vrouwen. Zeven graftombes die op de werelderfgoedlijst van Unesco stonden overleefden de vernielzucht van de radicalen niet.

Het gebied dat de extremisten in handen hebben bestaat overwegend uit woestijn en is schaars bevolkt. Juist vanwege deze barre omstandigheden kan het verdrijven van de opstandelingen een zwaardere taak blijken dan de oorlog in Afghanistan. Al-Qaida in de Islamitische Maghreb opereert in een grote reep land in het noorden van de Sahel. Deze zevenduizend kilometer lange strook land kruist vrijwel het hele continent. "Er is geen indammingsstrategie voor de Sahel", zegt Peter Pham, Afrika-deskundige en adviseur van het Amerikaanse leger.

Eerder dit jaar kwam het West-Afrikaanse samenwerkingsverband Ecowas tot een akkoord voor een militaire interventie om de opstandelingen uit Noord-Mali te verdrijven. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties stemde in met het plan, maar stelde ook enkele voorwaarden. Volgens diplomaten is het niet waarschijnlijk dat een interventie voor september 2013 van start gaat.

Genoeg tijd voor de radicalen om zich voor te bereiden. "Op de achterkant van hun auto's monteren ze een soort buizen", zei een jonge man in Gao. Het lijkt erop dat ze hun terreinwagen hiermee geschikt maken voor het lanceren van raketten. Een andere inwoner van Gao wist te melden dat hier en daar schuttersputjes zijn gegraven.

De Al-Qaida-tak is een van de drie radicale bewegingen die in Noord-Mali actief zijn. De Beweging voor Eenheid en Jihad in West-Afrika, MUJAO, opereert vanuit Gao, terwijl Ansar Dine in Kidal zetelt. Desondanks is er veel overlap tussen de verschillende bewegingen en kunnen alledrie worden gezien als aanhanger, of zelfs takken, van Al-Qaida.

Op diverse strategische plekken zijn bases opgericht. De inwoner van Gao vertelde dat hij twintig dollar - enkele keren een normaal dagloon - geboden kreeg om stenen en puin te ruimen en loopgraven aan te leggen.

In Gao is diverse malen de eenogige emir Moktar Belmoktar gezien. Hij is de leider van een Al-Qaida-groepering die met ontvoeringen aan haar geld kwam. In de jaren tachtig reisde Belmoktar, Algerijn van geboorte, naar Afghanistan en kreeg hij trainingen in een kamp van Osama bin Laden in Jalalabad.

"We beschouwen dit land als ons land", zei Oumar Ould Hamaha, woordvoerder van Belmoktar. "Het is een islamitisch gebied. Momenteel opereren we in Mali. Als ze ons bombarderen, slaan we overal terug."

In Timboektoe breiden de opstandelingen hun troepenmacht uit. Op oudere legerbases hebben zij grote voorraden Russich wapentuig gevonden, zei Hamaha. Daaronder zouden ook raketten zijn om vliegtuigen uit de lucht te halen. Ook beschikken zij over wapens uit de arsenalen van de vroegere Libische leider Moammar Gadhafi.

Rijks museum grootste spatieblunder van 2012

Het nieuwe logo van het Rijksmuseum heeft de verkiezing Onjuiste Spatie van 2012 gewonnen. Dat heeft het platform Signalering Onjuist Spatiegebruik (SOS), dat de verkiezing organiseert, maandag bekendgemaakt.

Het museum kreeg in augustus een nieuw logo, waarin een spatie tussen Rijks en museum staat. De spatie leidde toen al tot veel verbazing.

Ruim vijftig procent stemde voor de taalkundige blunder in het nieuwe museumlogo. Op de tweede plaats eindigde een bord met de tekst 'Speelterrein voor twee tot zes jarigen', "Leuk en tegelijk verdrietig tegelijk, want vindt maar eens zes jarigen om mee te spelen op je verjaardag", luidde een van de reacties op de website van SOS.

In voorgaande jaren waren het vooral gevallen waarin een onjuiste spatie voor onbedoelde hilariteit zorgde die de verkiezing wonnen. Vorig jaar stond de nieuwskop 'Veel diarree gevallen in Nickerie' op de eerste plaats.

Mancini denkt dat Balotelli bij City blijft

Trainer Roberto Mancini denkt dat Mario Balotelli bij Manchester City blijft. "Maar dat ligt vooral aan hem. Sjeik Mansour heeft Balotelli hoog zitten omdat hij zijn talent herkent", zegt hij in Gazzetta dello Sport over de welgestelde clubeigenaar. De 22-jarige spits wordt onder meer in verband gebracht met AC Milan.

"Ik houd van hem omdat we al jaren samenwerken. Ik heb hem zien groeien", zegt de Italiaanse oefenmeester, die Balotelli eerder onder zijn hoede had bij Internazionale. "Maar de professionele relatie is iets anders en ik heb Mario verteld wat ik van hem nodig heb."

"Balotelli is 22 jaar en het is nu tijd voor hem om zich professioneel te gedragen. Ik vraag van hem dat hij serieus en met inzet traint, een stabieler privéleven en correct gedrag op het veld. We moeten eraan denken dat Mario een grote investering was, en dit niet een club is die zijn kapitaal verkwist", zegt Mancini.

De Italiaanse spits kende de nodige problemen bij City. Zo klaagde hij zijn club eerder deze maand nog aan omdat hij het niet eens was met opgelegde boetes. City had hem bestraft nadat hij zich had misdragen.

Wat doe jij op Nieuwjaarsavond?

Wat doe jij vanavond? Prop je je vol met oliebollen, maak je de complete fles champagne soldaat, steek je kilo's vuurwerk de lucht in of schreeuw je je stem kapot met Bohemian Rhapsody? Acteur Joseph Gordon-Levitt (The Dark Knight Rises, (500) Days Of Summer, Looper) en actrice Zooey Deschanel (New Girl, (500) Days Of Summer, Your Highness) maakten (weliswaar vorig jaar) een liedje waar het om die vraag draait.

Het is weliswaar niet erg nieuwswaardig, maar zo op de laatste dag van het jaar is het luchtige nieuws wellicht fijner om te lezen...of in dit geval te beluisteren. Veel plezier.

Te rap klaarkomen levert man klappen op

Premature ejaculatie is een probleem waar vele mannen aan lijden. Het kan ernstige schade toebrengen aan het seksleven van de aangedane persoon, en in het geval van een man uit het Amerikaanse Florida leverde het ook schade aan z'n lichaam op.

Jilberto Deleon, 32, lag in bed met z'n knipperlichtliefde, de 50-jarige Jennie Scott. Ze waren bezig met wat het rapport van de sheriff zo poëtisch beschrijft als 'elkaar oraal plezier te verschaffen'. Maar nadat Jilberto z'n zilte klodder in Jennie's mond had gedeponeerd, stopte hij met het dreggen van haar zure sloot, terwijl zij nog niet haar hoogtepunt had bereikt.

Dit was zeer tegen de zin van Jennie, die haar Romeo aanvloog. Een vriend hoorde het rumoer en ging poolshoogte nemen. Toen hij binnenkwam zat Jennie bovenop Jilberto, en ze begon hem te meppen met een stok. Jilberto wist haar de stok te ontfutselen en die aan de vriend te geven. Toen deze laatste terugkwam van het verstoppen van de stok, had Jennie een Engelse sleutel in haar klauwen.

De vriend besloot ten lange leste de politie maar eens in te schakelen. Toen zij arriveerden vertelde Jennie, die kennelijk nogal beschonken was, dat ze Jilberto ook slaag had gegeven omdat hij vreemd was gegaan en haar eerder ook had geslagen. Omdat Jennie brutaal en gewelddadig bleef, werd ze uiteindelijk gearresteerd.

Waarom die anonieme 'vriend' stond te luistervinken terwijl de soixante-neuf van Jilberto en Jennie plaatsvond, staat helaas niet in het verslag.

Gyllenhaal naast Fassbender in komedie

Maggie Gyllenhaal heeft zich gevoegd bij de cast van de Ierse komedie Frank. Van Michael Fassbender was al bekend dat hij een rol heeft. De film wordt in januari opgenomen in de Amerikaanse stad Albuquerque in New Mexico, weet de lokale krant Albuquerque Business First.

Frank gaat over een muzikant, gespeeld door Dredd-acteur Domhnall Gleeson, die het hoopt te maken in de muziekindustrie. Hij sluit zich aan bij een excentrieke rockband die wordt geleid door OTT Frank, de rol van Fassbender. Welke rol Gyllenhaal gaat spelen in de komedie is nog niet bekend.

Frank wordt geregisseerd door de Ier Lenny Abrahamson, bekend van de komedie Adam and Paul. Het scenario werd geschreven door Jon Ronson, die eerder het script schreef van The Men Who Stare at Goats. Frank moet volgend jaar uitkomen.

Astanarenner Kashechkin tekent gedragscode alsnog

Astanarenner Andrey Kashechkin heeft zijn handtekening toch onder een interne gedragscode gezet, zo laat de ploeg maandag weten. De 32-jarige Kazach weigerde vrijdag nog om te tekenen. Waarom hij nu overstag is gegaan meldt de ploeg niet.

Astana schorste de renner na zijn weigering, maar die beslissing is nu weer teruggedraaid. Hij staat volgende maand aan de start in de Tour Down Under in Australië.

Kashechkin werd in 2007 al eens voor twee jaar geschorst vanwege dopinggebruik. Hij werd toen direct ontslagen door Astana, maar keerde augustus 2011 weer terug bij de formatie uit eigen land. De klassementsrenner deed dit jaar onder meer mee aan de Tour de France en de Vuelta a Espana.

Teammanager en olympisch kampioen Alexandre Vinokourov gaf donderdag aan dat Astana lid wil worden van de 'Beweging voor een geloofwaardige wielersport', de MPCC.

[Update] 'Fatwa voor verkrachting'

Een Arabische geestelijke heeft een fatwa uitgesproken die volgens critici verkrachting legitimeert. Volgens hem zijn de Syrische strijders vanwege hun drukke jihadistische werkzaamheden al lang niet meer in de gelegenheid geweest om zich uit te leven op een vrouw en dat komt de motivatie van de jihadisten niet ten goede. Daar heeft de geestelijke nu een oplossing voor gevonden.

Volgens hem kunnen de jihadisten zogenoemde gemeenschapshuwelijken sluiten. Zo’n huwelijk duurt een paar uur zodat de strijders voldoende tijd hebben om hun opgekropte lusten te botvieren. Vrouwen moeten akkoord gaan met dergelijke huwelijken, want anders kunnen ze volgens de geestelijke een plekje in het paradijs wel op hun buik schrijven.

Niet alle vrouwen komen in aanmerking om hun leven te verrijken met een paar liefdevolle uurtjes met een boze baardman. De lijdend voorwerpen dienen ongehuwd, gescheiden of weduwe te zijn. Ook moeten ze tenminste 14 jaar oud zijn.

Update 14.35 uur:
Volgens critici heeft de geestelijke nooit een dergelijke fatwa uitgesproken en is er sprake van een wraakactie van een met Assad sympathiserende lobbygroep. Reden daarvoor zou het intrekken van de steun van de geestelijke aan het Syrische regime zijn.

Meer bevoegdheden voor conducteurs GVB

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa) van het GVB mogen vanaf dinsdag verdachten zelf aanhouden en overdragen aan de politie. Ook kunnen zij voortaan een proces-verbaal opmaken. Dat heeft de Amsterdamse vervoerder bekendgemaakt.

Boa's van het GVB patrouilleren dagelijks door het openbaar vervoer om kaartjes te controleren en de orde te handhaven. Omdat ze soms zelf getuige of slachtoffer van agressie en geweld zijn en niets konden doen, hebben ze meer bevoegdheden gekregen. Tot nu toe konden ze niet meer dan de politie vragen om assistentie.

Volgens het GVB gaat het onder meer om zaken als belediging, bedreiging en mishandeling. Het vervoersbedrijf zegt blij te zijn met de extra bevoegdheden. De maatregel werd in samenspraak met justitie en politie getroffen.

Britney Spears werkt hard aan nieuw album

Britney Spears is druk bezig met haar achtste studioalbum. Dat liet de zangeres op Twitter doorschemeren aan haar fans. "Ik ben hard aan het werk."

De 31-jarige Spears, die naar verluidt niet terugkeert als jurylid in een nieuw seizoen van X Factor, onthulde ook dat ze samenwerkt met enkele 'inspirerende producenten'. "Ik ben helemaal gefocust op mijn muziek op dit moment." Haar laatste album, Femme Fatale, kwam in 2011 uit.

De popzangeres werkte onlangs samen met Will.i.am van de Black Eyed Peas, met wie ze het nummer Scream en Shout opnam. Dat liedje, dat op de nieuwe plaat van de rapper verschijnt, staat momenteel bovenaan in de Single Top 100.


Britney Spears werkt hard aan nieuw album (Foto: Novum)

LIVE: Sydney New Year's Eve Fireworks 2012

Voor het eerst mag iedereen live meekijken bij de grootste vuurwerkevenement van de wereld. Ieder jaar weer barst het los in Sydney, waar er meer dan 1.6 miljoen mensen kijken naar een groot vuurwerkshow. Er zijn verschillende punten waar ze camera's hebben en ieder camera heeft zijn eigen HD livestream.

Update: het is afgelopen, maar je kan terugspoelen naar 4:21:00 om het nog een keer te zien.

'Minder Nederlanders kopen vuurwerk'

Het aantal mensen dat vuurwerk koopt is dit jaar afgenomen tot zestien procent. Vorig jaar kocht negentien procent van de Nederlanders nog vuurwerk. Dat stelt ING maandag op basis van onderzoek.

Sinds de kredietcrisis kopen steeds minder mensen vuurwerk. In 2009 kocht nog 22 procent nog vuurwerk. De mensen die dit jaar vuurwerk kopen, geven daar gemiddeld 47 euro aan uit. Dat is hoger dan de 45 euro van vorig jaar. Drie procent van de door ING ondervraagde mensen gaf aan meer dan honderd euro uit te geven aan vuurwerk.

Vorig jaar werd er voor ongeveer zeventig miljoen euro uitgegeven aan Nederlands vuurwerk. Volgens ING zal het er om spannen of dat bedrag dit jaar gehaald wordt.

Vorige week meldde de branchevereniging van Nederlandse vuurwerkverkopers BPN nog een omzetstijging van acht procent. Volgens BPN is het prijsverschil met Duits vuurwerk kleiner geworden, waardoor Nederlanders hun vuurwerk minder vaak over de grens halen. Ook zouden consumenten enthousiast zijn over het nieuwe siervuurwerk.

Vuurwerkverkoop van start (Foto: Novum)Minder Nederlanders kopen vuurwerk (Foto: Novum)

Jagers schieten wandelaar in gezicht

Twee jagers hebben maandag op de Boppewei in het Friese dorp De Westereen een wandelaar met een schot hagel in het gezicht geschoten. Het gaat vermoedelijk om een ongeluk, zegt een politiewoordvoerder. Het letsel bij de wandelaar lijkt mee te vallen.

De twee jagers zijn doorgelopen in de richting van Dokkum, zegt de woordvoerder. Het lijkt erop dat de twee niet doorhadden dat ze iemand hadden geraakt. Volgens de woordvoerder is de eerste prioriteit het opsporen van de jagers.

PSV laat doelman Swinkels vertrekken

Ruud Swinkels moet op zoek naar een nieuwe club. De doelman heeft geen toekomst meer bij PSV nadat hij geen nieuw contract kreeg. Zaakwaarnemer Kees Ploegsma junior meldt dat Swinkels op zoek gaat naar een nieuwe werkgever. Het Eindhovens Dagblad bericht dat PSV de keeper niet meer nodig heeft voor de tweede seizoenshelft.

De 25-jarige Swinkels kwam afgelopen zomer over van FC Eindhoven, waarvoor hij drie seizoenen speelde. Swinkels was eigenlijk een noodoplossing voor Nigel Bertrams. De jonge doelman was aan het begin van deze jaargang uitgeschakeld met een blessure, maar is inmiddels op de weg terug. PSV besloot daarom niet verder in zee te gaan met de broer van oud-Willem II-speler Arjan Swinkels.

Trainer Dick Advocaat gaf al de voorkeur aan Boy Waterman en Przemyslaw Tyton. Waterman kwam in de zomer transfervrij over en speelde Pools international Tyton uit de basis. Swinkels kwam niet in actie in officiële wedstrijden voor de Eindhovenaren.

Gouden Film voor Het Bombardement

De oorlogsfilm Het Bombardement heeft meer dan honderdduizend bioscoopbezoekers weten te trekken. De film werd neergesabeld door critici, maar dat lijkt het publiek niet te storen. Het is de vijftiende Gouden Film die dit jaar is uitgereikt. Vrijdag behaalde de jeugdfilm De Groeten van Mike! nog de gouden filmstatus.

Hoofdrolspelers Jan Smit en Roos van Erkel namen samen met regisseur Ate de Jong de prijs in ontvangst. Het oorlogsdrama gaat over een Nederlandse bokser en een Duits meisje die tijdens de Tweede Wereldoorlog verliefd worden. Volgens critici dient het bombardement in Rotterdam, waar de film naar genoemd is, slechts als decor voor een clichématig liefdesverhaal.

Dit jaar zijn evenveel Gouden Films uitgereikt als vorig jaar. Voor de andere bezoekersprijzen was het een magerder jaar. Vorig jaar behaalden vijf films de platina filmstatus, voor meer dan vierhonderdduizend bezoekers. Dit jaar haalden maar drie films die status: New Kids Nitro, Mees Kees en Alles is Familie.

Geen enkele film behaalde dit jaar de diamanten filmstatus, voor een miljoen bezoekers. Vorig jaar wisten Gooische Vrouwen en New Kids Turbo een Diamanten Film te behalen.

De documentaire Over Canto is de enige film die dit jaar meer dan tienduizend bezoekers wist te trekken. Vorig jaar wisten Ouwe Hoeren en Stand van de Sterren de Kristallen Film binnen te halen.


Gouden Film voor Het Bombardement (Foto: Novum)

'Nintendo 3DS is eindelijk gehackt'

De laatste week is er veel vooruitgang geboekt in het hacken van Nintendo 3DS. Het apparaatje is al meer dan een jaar uit, maar tot voor kort was het onmogelijk om andere dingen op het apparaatje te doen dan waar het voor gemaakt was. Twee weken geleden was er op Twitter een foto geplaatst die een Nintendo 3DS liet zien met de tekst "We hacked it!"

Deze week claimt hacker Neimod volledige controle te hebben over het apparaatje via de kernel-modus. Aan de negatieve kant betekent dit dat de 3DS slachtoffer kan worden van piraterij. Aan een meer positieve kant zal het hierdoor wel mogelijk kunnen zijn dat gamers geïmporteerde versies van games kunnen spelen. 

Natuurlijk zal Nintendo een offensief openen tegen de hack. Wat het effect is van de hack en Nintendo's reactie hierop zullen we vast de komende weken zien.

Onofficiële uitbreiding Age of Empires II uitgekomen

In de zomer van 2011 begon het werk aan een fan uitbreiding van Age of Empires II. Nu is het dan eindelijk klaar en kan iedereen het uitproberen. Wel heb je de Conquerors-uitbreiding nodig voordat je het kunt spelen. Hier kun je het downloaden.

De uitbreiding, Forgotten Empires, brengt vijf nieuwe beschavingen: de Italianen, Indiërs, Slaven, Hongaren en Inca's. Daarnaast zijn er elf nieuwe maps, een paar nieuwe units en kun je de schermresolutie nu ook op 1920 x 1440 instellen of in windowed mode spelen. Verder zijn er enkele bugs opgelost.

Op dit moment zijn er alleen nog teasers voor de singleplayer campaigns, maar scenario's en campaigns worden in de toekomst via patches toegevoegd.

Brand meubelboulevard Enschede

Een groot pand met daarin drie bedrijven op de meubelboulevard in Enschede is maandagochtend in vlammen opgegaan. Het pand van vijftig bij tweehonderd meter moet als verloren worden beschouwd, zegt een brandweerwoordvoerder. Er vielen geen gewonden.

Tien omwonenden zijn vanwege de rook elders ondergebracht. Dat geldt ook voor 25 mensen die in de buurt verslavingszorg kregen van het Leger des Heils.

Naast het pand aan de Hengelosestraat ligt onder meer een vestiging van Halfords waar vuurwerk wordt verkocht. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg.

De brand werd rond 04.00 uur ontdekt. De harde wind wakkerde het vuur snel aan. Die wind waait de rook richting enkele woonwijken. De brandweer raadt de bewoners aan ramen en deuren dicht te houden en uit de rook te blijven.

Om 07.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden. Dat gaat nog de hele ochtend duren. Om bij sommige brandjes te komen moet het pand namelijk worden gesloopt. De geëvacueerde omwonenden kunnen dan ook nog niet terug.

Winkels in de buurt kunnen pas maandagmiddag open. Er is wel verkeershinder omdat de brandweer het water met slangen uit het Twentekanaal, 2,5 kilometer verderop, moest halen. De brandweer verwacht dat de Parksingel en de Tubantiaweg rond 10.30 uur worden vrijgegeven. De Hengeloseweg blijft voorlopig afgesloten.

De naastgelegen panden zijn nat gehouden om overslag te voorkomen. In het afgebrande pand zaten een groot wokrestaurant, een beddenspeciaalzaak en een handel in woningaccessoires. De oorzaak van de brand is niet bekend.


Grote brand op meubelboulevard Enschede (Foto: Novum)

Adam Lambert hekelt cast Les Misérables

Adam Lambert heeft stevig uitgehaald naar de cast van Les Misérables. In de musicalverfilming zijn onder anderen Hugh Jackman, Anne Hathaway en Russell Crowe te horen. "Visueel prachtige film met acteurs die slechts denken dat ze kunnen zingen", twittert de Amerikaanse zanger.

"Musicalfilms in Hollywood zetten goede zangers altijd onderaan de prioriteitenlijst", gaat Lambert verder.

Volgens hem had regisseur Tom Hooper, bekend van The King's Speech, de zangopnames zoals gebruikelijk in een studio moeten doen, zodat ze naderhand bijgeschaafd hadden kunnen worden. Hooper koos er juist bewust voor de acteurs live te laten zingen, dat zou de acteer- en zangprestaties ten goede komen.

"Ik probeerde de hele tijd de zang te negeren en me te concentreren op de emoties, maar de zang was zo slecht dat ik steeds uit het verhaal werd gezogen", hekelt Lambert. "Sorry dat ik zo hard ben, maar het is waar." 

De 30-jarige Lambert wist wel enkele lichtpuntjes te ontdekken. Hij noemde het zingen en acteren van Helena Bonham Carter en Sacha Baron Cohen 'geweldig'.

Les Misérables mag vooralsnog bogen op doorgaans lovende kritieken. De film draait vanaf 10 januari in de Nederlandse bioscopen.


Adam Lambert hekelt cast Les Misérables (Foto: Novum)

N.E.C. legt Palsson tot medio 2016 vast

N.E.C. heeft overeenstemming bereikt met Victor Palsson voor een contract tot medio 2016. De 21-jarige middenvelder speelt sinds het begin van dit seizoen al op huurbasis voor de Nijmegenaren. De IJslandse publiekslieveling stond onder contract bij Red Bull New York, maar heeft dit laten ontbinden.

Technisch Directeur Carlos Aalbers: "De afgelopen periode was het juiste moment om Victor definitief te binden aan N.E.C. De trainer die hem destijdsnaar Red Bull New York had gehaald is ontslagen en zij hebben inmiddels weer een andere grote naam aangetrokken. We zijn in dit kader ook veel dank verschuldigd aan zaakwaarnemer Magnus Magnusson, die het proces in een stroomversnelling heeft gebracht. Met het aantrekken van Palsson leggen we weer een talentvolle speler vast die zich bij N.E.C. verder kan ontwikkelen."

'Alleen nieuwjaarsduik als je fit bent'

De Reddingsbrigade Nederland verwacht dit keer een recordaantal Nederlanders die meedoen aan een nieuwjaarsduik. De brigade waarschuwt wel om niet zomaar in het koude water te plonzen.

Om veilig het nieuwe jaar in te duiken, moet je fit zijn. Anders is het niet alleen gevaarlijk voor jezelf, maar ook voor andere duikers en voor hulpverleners, aldus de brigade. Ook moeten deelnemers goed op tijd komen, zich flink voorbereiden en een warming-up doen. Een muts kan warmteverlies voorkomen, en eventueel kan de duiker zich insmeren met vaseline of een neopreenpak aantrekken. Na de duik moeten de deelnemers zich niet meteen te dik aankleden. "Geef je lichaam de tijd om de kou uit je lichaam te werken", adviseert de Reddingsbrigade.

'Alleen een nieuwjaarsduik als je fit bent'
'Alleen een nieuwjaarsduik als je fit bent' (Foto: ANP)

Geluidsman Lord of the Rings verdronken

Geluidsman Mike Hopkins is overleden na een ongeluk tijdens het raften in Nieuw-Zeeland. De sound editor die een Oscar won voor zijn werk voor Lord of the Rings werd in het water gevonden door een reddingshelikopter. Dat schrijft de Nieuw-Zeelandse website Stuff. Hopkins is 53 jaar geworden.

Het reddingsteam heeft nog geprobeerd Hopkins te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Twee anderen die ook te water waren geraakt, hebben het ongeluk wel overleefd. Volgens de politie droegen de drie reddingsvesten, wetsuits en helmen. Ze kwamen in de problemen nadat ze door een sterke draaikolk uit hun boot werden geslingerd.

Hopkins werkte jarenlang samen met regisseur Peter Jackson. Hij deed het geluid voor Heavenly Creatures, de The Lord of the Rings-trilogie en King Kong. Voor het geluid van The Two Towers en King Kong won Hopkins Oscars samen met zijn Amerikaanse collega Ethan van der Ryn.

FOK!sportagenda - Overzicht week 1

FOK!sport presenteert je elke maandag om 12.00 uur een agenda met alle belangrijke sportevenementen op een rij. Hieronder vind je het overzicht voor week 1. Hierin vindt onder meer de start van het BDO WK Darts en de Dakar Rally 2013 plaats.

maandag 31 december:
Atletiek - Sylvestercross
Tennis - Hopman Cup

dinsdag 1 januari:
Darts - Finale PDC World Darts Championship 2013; Michael van Gerwen - Phil Taylor
Schansspringen - Vierschansentournee
Skiën - WB Munchen
Veldrijden - BBT Baal

Michael van Gerwen komt dinsdag 1 januari in actie tijdens de finale van het PDC WK

woensdag 2 januari:
Schaatsen - NK massastart
Schansspringen - Vierschansentournee
Squash - Finale World Series

donderdag 3 januari:
Schansspringen - Vierschansentournee
Squash - Finale World Series
Wielrennen - Zesdaagse Rotterdam

vrijdag 4 januari:
Beachvolleybal - NK indoor
Skien - WB Zagreb
Squash - Finale World Series
Schansspringen - Vierschansentournee

zaterdag 5 januari:
Auto/Motorsport - Dakar Rally 2013
Beachvolleybal - NK indoor
Bobsleeen - WB Altenberg
Darts - BDO World Darts Championship 2013 - Eerste ronde
Schaatsen - NK sprint
Skien - WB Zagreb
Squash - Finale World Series
Schansspringen - Vierschansentournee
Shorttrack - NK

zondag 6 januari:
Auto/Motorsport - Dakar Rally 2013
Beachvolleybal - NK indoor
Bobsleeen - WB Altenberg
Darts - BDO World Darts Championship 2013 - Eerste ronde
Schaatsen - NK sprint
Shorttrack - NK
Skien - WB Zagreb
Squash - Finale World Series
Schansspringen - Vierschansentournee
Veldrijden - WB Rome

'Eén telefoontarief binnen Benelux'

De Benelux wil ervoor zorgen dat telefoongesprekken tussen België, Nederland en Luxemburg plaats kunnen vinden tegen lokaal tarief. Dat heeft de secretaris-generaal van het samenwerkingsverband van de drie landen, Luc Willems, gezegd op de Belgische radio.

„Er wordt volgend jaar gekeken of we wat betreft het gsm-verkeer bijvoorbeeld binnen de Benelux naaréén telecomzone gaan, met een lokaal tarief”, aldus Willems. Hij wees daarbij op de voordelen voor bedrijven en voor mensen die in grensstreken wonen. Het is nog niet duidelijk of het idee haalbaar is.

'Eén telefoontarief binnen Benelux'
'Eén telefoontarief binnen Benelux' (Foto: ANP)

Op Samoa is het 2013

De inwoners van Samoa, een groep eilanden in de Grote Oceaan, hebben maandag als eersten het nieuwe jaar verwelkomd. Het is goed weer om buiten het nieuwe jaar in te luiden, want in de hoofdstad Apia was het rond middernacht meer dan 25 graden.

Het was de tweede keer dat de Samoanen als eersten het nieuwe jaar vierden. In 2010 schrapten zij 30 december, waardoor zij dezelfde datum kregen als de naaste handelspartners Nieuw-Zeeland en Australië. Tot dan toe liepen die bijna een dag voor op Samoa.

Hawaii begroet als laatste het nieuwe jaar. Dat gebeurt dinsdag om 11.00 uur Nederlandse tijd.

Op Samoa is het 2013
Op Samoa is het 2013 (Foto: ANP)

FOK!filmtip van de dag: Ice Age

Elke dag zijn er meerdere films op TV, de FOK!filmtip is er om voor jou het kaf van de koren te scheiden. Welke film is nou de moeite waard om je TV op af te stemmen? Je leest het op FOK! 

Vandaag de laatste filmtip van 2012. De redactie van FOK!film hoopt dat je hebt genoten van alle films die genoemd zijn. In 2013 gaan we er weer voor om zo mogelijk elke avond de FOK!ker van een filmtip te voorzien. Overdag is er voor de FOK!kinderen een leuke Pipi film op televisie. Om 13:00 is op Nederland Pipi op de vlucht te zien. In deze derde Pipi film zijn Tommy en Annika hun ouders meer dan zat en ze besluiten om dan maar samen met Pipi weg te lopen. Na een paar dagen is hun proviand op en verzint Pipi allerlei creatieve manieren om aan eten te komen. Velen zijn opgegroeid met deze films en zal nog steeds niet vervelen.

De FOK!filmtip voor vandaag is Ice Age. Voor de eenzame FOK!ker die op Oudejaarsavond niets beters te doen heeft dan oliebollen eten kan deze inmiddels kassieke film om 19:00 op RTL 5 gaan bekijken. Het verhaal speelt zich 20.000 jaar geleden af toen de gletsjers zich nog over de aarde uitstrekten en de dieren vluchtten voor een dreigende ijstijd. Onder deze vluchtende dieren bevinden zich de vlotte luiaard Sid, mammoet Manny, sabeltandtijger Diego en Scrat de eekhoorn. Deze vier werken samen om om een mensenkind te herenigen met zijn familie.

Veel kijkplezier en eet niet te veel oliebollen. Dat is namelijk ongezond.

[NFL] New York Giants kan Super Bowl niet verdedigen

New York Giants kan zijn titel in de Super Bowl niet verdedigen. De regerend kampioen is er zondag niet in geslaagd de play-offs te bereiken van de Amerikaanse footballcompetite. De Giants rekenden vorig jaar in de seizoensfinale nog af met New England Patriots.

Het laatste duel in de reguliere competitie werd wel door de Giants gewonnen van Philadelphia Eagles. Die zege was echter niet meer genoeg om bij de beste twaalf ploegen te eindigen.

McQuaid: UCI kon niet meer doen tegen Armstrong

Voorzitter Pat McQuaid van de UCI vindt dat zijn organisatie er alles aan heeft gedaan om doping te bestrijden in het wielrennen. De Ierse bestuurder hekelt de kritiek op de internationale wielerunie, die er niet in slaagde het dopingnetwerk rond Lance Armstrong bloot te leggen. Dat laat hij maandag weten aan de Irish Examiner.

"Wij hebben Armstrong en zijn teamgenoten heel vaak getest. De uitkomst was altijd negatief. Ook controles van de mondiale antidopingautoriteit WADA, het Amerikaanse antidopingagentschap Usada, het Franse antidopinglaboratorium AFLD en het Italiaanse olympisch comité CONI leverden niets op", zegt McQuaid.

"Het feit dat alle resultaten negatief waren geeft mij de bevestiging dat we er niet meer aan hadden kunnen doen. Ik heb ook geen enkele reden om mijn ontslag in te dienen. Sinds mijn aantreden ben ik 365 dagen per jaar bezig met het bestrijden van doping", besluit McQuaid, die sinds 2005 preses is van de UCI.

Game of the Year bij FOK!games

FOK!games gaat in 2013 vrolijk verder met het brengen van vers nieuws, diepgaande recensies en interessante specials. We hebben deze maand zelfs al vooruitgeblikt op wat voor moois 2013 ons gaat brengen. De volgende (logische!) stap is natuurlijk om terug te blikken.

Vanaf nieuwjaarsdag tot en met 10 januari kun je elke dag een een entree uit onze top 10 2012-games lezen. Zoals FOK!ers van ons verwachten staat Black Ops II natuurlijk bovenaan. De Modern Warfare 3-DLC bezet de plekken #2 t/m #10. Veel leesplezier alvast! Oh, en fijne jaarwisseling.

Niemand vervolgd voor vechtpartij bij Jacksons

Niemand uit de familie Jackson wordt vervolgd voor de vechtpartij die in de zomer plaatsvond bij het huis van Michaels moeder Katherine. Een aantal familieleden kreeg het met elkaar aan de stok, waarna de politie werd ingeschakeld. Niemand werd gearresteerd.

Het is niet duidelijk wie precies ruziede met wie. Naar verluidt botste Janet met Michaels kinderen Paris en Prince, waarna haar broers Randy en Jermaine het aan de stok kregen met hun neef Trent. Politiebronnen vertellen aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ dat niemand wordt aangeklaagd omdat geen van de familieleden wil vertellen wat er precies is gebeurd.

Al langere tijd liggen verschillende Jacksons met elkaar overhoop over onder meer het testament van Michael. Verder bepaalde een rechter eind augustus dat Michaels moeder Katherine de voogdij over de kinderen van de King of Pop voortaan moet delen met haar kleinkind TJ.

EA stopt met ondersteuning oudere spellen

Het Amerikaanse gamebedrijf Electronic Arts legt in januari verschillende diensten stil van oudere games. Sportspellen uit 2010, bijvoorbeeld FIFA 11 en Madden NFL 11, kunnen dan niet meer online gespeeld worden. Ook de online diensten voor De Sims 2 verdwijnen. Dat heeft Electronic Arts bekendgemaakt.

Het stopzetten van de online diensten voor oudere games is gebruikelijk. De kosten van het serveronderhoud wegen niet meer op tegen het aantal spelers. In de laatste drie maanden van dit jaar zette Electronic Arts al zeven spellen op zwart, waaronder De Sims 3: Huisdieren voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Dit jaar kent de uitgever hits met het voetbalspel FIFA 13, waarvan 7,4 miljoen exemplaren werden verkocht in een maand, en het ruimteavontuur Mass Effect 3. Maar de verkoop van bijvoorbeeld Medal of Honor: Warfighter valt dermate tegen, dat analisten denken dat Warfighter het einde van de reeks betekent. Het Amerikaanse gamebedrijf wil zich steeds meer richten op het aanbieden van downloadbare extra's en online diensten.


1,7 miljoen kijkers voor Guido Weijers' conference

Guido Weijers' oudejaarsconference is zondagavond door 1,7 miljoen mensen bekeken. Het jaaroverzicht van de cabaretier, te zien op Nederland 1, was daarmee de op een na best bekeken uitzending van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Alleen het achtuurjournaal bleef Weijers voor met bijna twee miljoen kijkers. De top drie wordt gecompleteerd door De Reünie. Het programma van Rob Kamphues wist ruim 1,6 miljoen mensen te boeien. Beide programma's waren ook te zien op Nederland 1.

De compilatieaflevering van het afgelopen seizoen Koefnoen trok 1,2 miljoen kijkers. Dat was iets meer dan Het Sportjaar 2012. Ruim 1,1 miljoen kijkers stemden af op het jaaroverzicht.

Meer personen in beschoten Range Rover

In de zwarte Range Rover die zaterdagavond in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam onder vuur werd genomen, zaten naast de twee dodelijke slachtoffers nog een of meerdere personen. Dat hebben getuigen tegenover de politie verklaard.

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de schietpartij, wil graag in contact komen met de andere inzittenden in de hoop meer duidelijkheid te krijgen over de achtergronden.

Meer personen in beschoten Range Rover
Meer personen in beschoten Range Rover (Foto: ANP)

Psychiatrisch onderzoek voor perronduwster

De vrouw die vorige week op een metrostation in New York een Indiase man voor een binnenkomende trein duwde krijgt een psychiatrisch onderzoek. De 31-jarige Erika Menendez heeft tegen de politie gezegd dat zij haar daad beging, omdat zij sinds de aanslagen van 11 september 2001 hindoes en moslims haatte en omdat zij 'dacht dat het cool zou zijn'.

De vrouw werd zaterdagavond aangeklaagd wegens een haatmisdrijf. Tijdens haar voorgeleiding bleef zij keihard lachen. Volgens advocaat Dietrich Epperson gedroeg zijn cliënte zich tegenover de rechter niet anders dan tegenover hem en vindt zij de zaak helemaal niet grappig.

De vrouw heeft tegen de politie verklaard dat zij de 46-jarige Sunando Sen spontaan een duw had gegeven. "Ik heb een moslim voor de trein geduwd omdat ik hindoes en moslims haat - sinds 2001 toen zij de twin towers neerhaalden heb ik ze in elkaar geslagen", zei zij volgens het openbaar ministerie tegen de politie. Maar gevraagd naar haar motief zei zij ook: "Er is geen reden. Ik heb hem voor de trein geduwd omdat ik dacht dat het cool zou zijn."

Vrienden en collega's zeggen dat Sen, een hindoe, al tientallen jaren in het stadsdeel Queens woonde, waar hij werkte als grafisch ontwerper en een copyshop bezat. Hij stond donderdagavond op het perron, toen volgens ooggetuigen een vrouw die op een bankje achter hem in zichzelf had zitten praten plotseling opstond en hem een duw in de rug gaf, waardoor hij voor de trein viel. Na haar daad rende de vrouw weg.

De politie verspreidde een tekening van de vrouw en beelden van een bewakingscamera. Zij werd aangehouden nadat een voorbijgangster haar op straat had herkend.

Martins Indi: "Transfer onvermijdelijk"

Bruno Martins Indi vindt het nog te vroeg voor een transfer naar het buitenland. De Nederlandse international wacht op het juiste moment.

De verdediger kende een fantastisch jaar. Hij ging samen met Feyenoord weer naar de top van Nederland en hij maakte zijn debuut in het Nederlands elftal. In Rotterdam wil hij zich nog doorontwikkelen voordat hij de stap naar het buitenland maakt.

"Als je het mij nu op dit moment vraagt, dan zeg ik dat ik me hier bij Feyenoord nog kan ontwikkelen", zegt Martins Indi in het Algemeen Dagblad. "Daarom ben ik Louis van Gaal ook dankbaar dat hij mij de kans heeft gegeven om mezelf op het hoogste niveau te laten zien. Dat geldt ook voor Ronald Koeman, want die heeft mij opgesteld bij Feyenoord."

Vorig seizoen eindigde Feyenoord op de tweede plaats in de Eredivisie en ook dit seizoen strijden de Rotterdammers mee om het kampioenschap. "We zijn op de goede weg. Dit positieve van het voetbal kan tegelijkertijd ook het negatieve zijn. Je moet je ervan bewust zijn dat het ook zo weer om kan slaan."

Martins Indi kreeg een paar jaar terug al de kans om naar het buitenland te gaan. "Maar ik moet eerlijk zijn, in die periode van mijn leven stonden er echt geen buitenlandse clubs voor mij op de stoep. Dat was pas zo na het EK voor Oranje onder negentien jaar, twee jaar geleden."

"Om beter te worden moet je gewoon op het allerhoogste niveau spelen", besluit Martins Indi. "Dus is een transfer op termijn onvermijdelijk, dat zal niemand ons kwalijk nemen. Wanneer dat is, kan ik niet zeggen. Ik ben altijd op mijn gevoel afgegaan en dat zal ik blijven doen."

Supermarkten flyeren over alcoholverbod jongeren

Supermarkten waarschuwen de komende weken in een flyer dat jongeren onder de 16 jaar een boete kunnen krijgen als ze alcohol bij zich hebben. Koepelorganisatie CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) heeft de flyer samen met het ministerie van Volksgezondheid ontwikkeld.

Tot nu toe waren alleen verkopers strafbaar als ze alcohol aan jongeren verkopen. Vanaf dinsdag zijn ook jongeren strafbaar als ze alcohol bij zich hebben. Dat is volgens het CBL een steun in de rug voor kassamedewerkers. In de vijf miljoen flyers wordt er ook op gewezen dat iedereen tot 20 jaar zich bij het kopen van alcohol moet legitimeren. Dat hebben supermarkten eerder afgesproken omdat het soms lastig is in te schatten of iemand al 16 is.

Man schopt eigen hond dood

Een 42-jarige man uit Doetinchem is zaterdag in Dongen aangehouden nadat hij zijn eigen hond had doodgetrapt. Hij biechtte zijn daad bij de politie op waarna hij werd gearresteerd.

De politie trof de viervoeter aan in een prullenbak in een woning aan de Pasteurstraat in Dongen. Het beestje, een Jack Russel, had een verbrijzelde schedel. Het huis was daarnaast ernstig vervuild met onder meer uitwerpselen van de hond. De eigenaar van het dier zit voorlopig vast voor dierenmishandeling.

Vijf politiewagens uitgebrand in Sommelsdijk

Vijf politiewagens zijn zondagnacht in het Zuid-Hollandse Sommelsdijk in vlammen opgegaan. Het gaat om vier busjes die waren ingehuurd om tijdens de nieuwjaarsviering in te zetten en een auto waarbij niet van buiten is te zien dat het om een politiewagen gaat, meldt de politie.

Brandstichting is volgens de politie zeker niet uitgesloten. De wagens stonden op een parkeerplaats in de buurt van een politiebureau aan de Olympiaweg.

Het vuur werd rond 03.45 uur ontdekt. Naast de politiewagens brandde nog een auto uit. De politie onderzoekt van wie deze auto is. Een busje liep schade aan de ruiten op.

Taylor: "Uitbarsting kwam door griep"

Na afloop van de halve finale van het WK darts tussen Phil Taylor en Raymond van Barneveld vond er een vreemd incident plaats. Barney wilde zijn opponent feliciteren met zijn overwinning, maar Taylor beet flink van zich af. Hij trakteerde onze landgenoot vervolgens op "fuck off".

Volgens Taylor viel het allemaal wel mee wat hij Van Barneveld toebeet. "Het ging nergens om, we wilden die wedstrijd alleen allebei niet verliezen. Dan lopen de gemoederen soms hoog op."

"Na de pauze, toen ik net daarvoor twee wedstrijdpijlen had gemist, kwam Van Barneveld briljant terug. Dat heb ik hem ook na afloop verteld. Ik zei: 'Ik ben jouw grootste fan. We gaan onze relatie nu niet kapot maken om zoiets onbenulligs.' Dus voor mij is het nu klaar", aldus Taylor.

De vijftienvoudig wereldkampioen gaf toe dat hij het even flink benauwd had toen Van Barneveld van 5-1 terugkwam tot 5-4. "Het publiek ging achter hem staan. Zij wilden graag een tweede Michael van Gerwen - James Wade duel. En ik voelde me steeds beroerder. Ik had het koud, maar zweette me kapot en trilde over mijn hele lichaam."

"Met energiesnoepjes probeerde ik bij de les te blijven. Vandaag ga ik maar even langs de dokter voor antibiotica. En ik ga de hele dag in bed liggen. Dan hoop ik weer fit te zijn voor de finale", besloot Taylor.


De overdreven reactie van Taylor

Oscarwinnaar Mike Hopkins (53) verdronken

Tweevoudig Oscarwinnaar Mike Hopkins is zondag tijdens het raften in een rivier in Nieuw-Zeeland verdronken. Dat heeft de politie maandag meegedeeld. De Nieuw-Zeelander is 53 jaar geworden.

Hopkins won in 2003 de Oscar voor beste geluidsmontages in de films Lord of the Rings: The Two Towers van zijn landgenoot Peter Jackson. Drie jaar later viel hem dezelfde eer te beurt voor zijn werk voor de film King Kong, eveneens van Jackson. Hopkins kreeg in 2008 een nominatie voor een Oscar voor de film Transformers.

Volgens de politie werden Hopkins en twee metgezellen op de rivier in het nationaal park Tararua, ten noordoosten van de hoofdstad Wellington, uit hun boot geslingerd. Hoewel Hopkins een reddingsvest droeg en een helm ophad, kwam hij om. De twee anderen bleven ongedeerd.

Premier Japan wil excuses oorlog aanpassen

De nieuwe premier van Japan, Shinzo Abe, wil de excuses aanpassen die het land in 1995 maakte voor het lijden dat de buurlanden, zoals China, in de Tweede Wereldoorlog is aangedaan.

Hij wil komen met een "verklaring die vooruitkijkt en geschikt is voor de 21e eeuw", zegt hij maandag in een interview met de conservatieve krant Sankei Shimbun. De conservatieve premier geeft geen nadere uitleg.

Naar verwachting zullen de buurlanden verontwaardigd reageren, als de regering in Tokio zijn excuses gedeeltelijk intrekt. Abes grootvader was in de Tweede Wereldoorlog minister. Hij werd na het einde van de oorlog geïnterneerd, maar heeft nooit voor oorlogsmisdaden terechtgestaan.

Teller op vuurwerkoverlast.nl tikt door

Op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl zijn tot maandagochtend ruim 57.000 meldingen binnengekomen. Vooral zondag kwamen veel klachten binnen.

Het meldpunt heeft daarmee in een week 57.295 meldingen van overlast gekregen. De meeste gaan over het te vroeg afsteken van vuurwerk. De verkoop ervan is vrijdag begonnen.

Vuurwerk mag maandag vanaf 10 uur worden afgestoken. Nieuwjaarsdag om 2 uur moet de rust zijn weergekeerd.

Teller op vuurwerkoverlast.nl tikt door
Teller op vuurwerkoverlast.nl tikt door (Foto: ANP)

[Premier League] Van Persie topscorer van 2012

Robin van Persie heeft dit kalenderjaar de meeste goals gescoord in de Premier League. De Nederlander scoorde zaterdag tegen West Bromwich Albion zijn 27e doelpunt van 2012.

Van Persie maakte de treffers in dienst van Arsenal en Manchester United. De eerste helft van 2012 speelde hij in dienst van de Londenaren. Sinds zijn komst naar Manchester, is de Oranje-international blijven scoren.

Van Persie maakte er dertien in dienst van Arsenal. De andere veertien treffers scoorde hij in het shirt van Manchester United. In 2011 werd Van Persie ook al topscorer van de Premier League. Toen trof de spits 35 keer raak.

Servië vloert Italië in Hopman Cup

Servië is de Hopman Cup in het Australische Perth begonnen met een overwinning op Italië: 2-1.

Ana Ivanovic en Novak Djokovic stelden de winst in het landentoernooi van gemengde koppels veilig in de twee enkelspelen. Het Italiaanse koppel Andreas Seppi en Francesca Schiavone won het afsluitende gemengd dubbelspel.

Ivanovic opende met een duidelijke zege op Schiavone: 6-0 6-4. Djokovic, de nummer 1 van de wereld, won ook tamelijk eenvoudig van Seppi: 6-3 6-4. Seppi en Schiavone pakten hun wedstrijdpunt in het dubbelspel: 7-6 (4) 6-4.

[NBA] Clippers zetten zegereeks voort

De basketballers van Los Angeles Clippers zijn niet te stuiten in de Amerikaanse NBA. De ploeg won zondag (plaatselijke tijd) voor de 17e keer op rij: Utah Jazz werd met 107-96 verslagen. Caron Butler kwam mede dankzij zes driepunters uit op 29 punten, James Crawford en Chris Paul noteerden 19 punten.

De Clippers zijn de hele maand december ongeslagen gebleven en dat is vrij bijzonder in de NBA. Alleen Los Angeles Lakers in seizoen 1971-72 en San Antonio Spurs in seizoen 1995-96 slaagden er eveneens in een volle kalendermaand alle wedstrijden te winnen. "We praten er niet over, het gebeurt gewoon. Iedereen levert ook zijn bijdrage", zei forward Blake Griffin.

Overige uitslagen NBA
Sacramento Kings - Boston Celtics 118-96
Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 96-94

Taylor lovend over Van Gerwen

Phil Taylor voorkwam gisteren dat er een Nederlandse finale tijdens het PDC WK op de planken zou staan. De Engelsman schakelde Raymond van Barneveld uit en neemt het zodoende op Nieuwjaarsdag in de eindstrijd op tegen Michael van Gerwen.

Taylor complimenteerde zijn opponent vooraf: "Michael is het grootste dartstalent dat ik ooit heb gezien. Van Gerwen is nu beter dan ik op mijn hoogtepunt." Toch weet Taylor, vijftienvoudig wereldkampioen, dat hij zijn 23-jarige opponent kan verslaan.

"Ik heb het spel van Michael tot in den treure bestudeerd en het lijkt wel alsof hij niet eens kijkt naar het vakje waar hij op mikt. Toch ga ik er alles aan doen om hem te verslaan. Dan zal ik wel mijn eigen spel moeten spelen, want als ik met Michael meega, wint hij."

Cruijff: "Blij met doorbraak bij Ajax"

Terugblikkend op het jaar 2012 is Johan Cruijff tevreden met de ontwikkelingen bij Ajax. Hij noemt de club in zijn column in De Telegraaf een voorbeeld voor de rest van de sport.

"Ik ben blij dat we nu bij Ajax eindelijk voor een doorbraak hebben kunnen zorgen. Oud-Ajacieden trekken nu de kar, door simpel te denken, goed samen te werken en vooral dicht bij de sport te blijven. Ondersteund door specialisten die heel goed begrijpen hoe de rolverdeling moet zijn om in de sportbusiness maximaal te scoren", schrijft Cruijff.

"Zowel in Nederland als daarbuiten krijg ik steeds meer reacties van mensen die de ontwikkeling bij Ajax fantastisch vinden. Natuurlijk zullen er fouten worden gemaakt, maar je kan er vergif op innemen dat er op sportbestuurlijk gebied toch een belangrijke mentaliteitsverandering gaat komen."

Cruijff pleit daarnaast voor een vroege doorstroming van jeugd in het betaalde voetbal. "Hoe beter je opleidt, hoe beter de spelers worden. Als de kwaliteit van de trainers en coaches groeit en jonge spelers die kwaliteit op veel jongere leeftijd krijgen aangereikt, dan wordt de top van het Nederlandse voetbal uiteindelijk beter. Elk jaar zijn er talenten. De vraag is alleen: wat reik je ze aan? Wie hebben ze als voorbeeld en hoe maken we de grootste talenten geschikt voor de Nederlandse top?"

Wozniacki sneuvelt in eerste ronde Brisbane

Caroline Wozniacki is maandag al in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Australische Brisbane uitgeschakeld. De als achtste geplaatste Deense ging met 6-2, 3-6, 6-7 (1) onderuit tegen de Kazachse Ksenia Pervak.

Voor de Duitse Angelique Kerber was er meer succes. Kerber, als vierde geplaatst, was met 6-2, 4-6, 6-2 te sterk voor de Georgische Anna Tatishvili. Ook Sara Errani (5) sloeg zich een ronde verder. De Italiaanse versloeg Olga Puchkova met 6-1, 6-3.

Het toernooi in Brisbane geldt als opmaat voor de Australian Open. Het eerste grandslamtoernooi van het jaar start over twee weken.


Wozniacki sneuvelt in eerste ronde Brisbane (Foto: Novum)

Portugees Paciencia nieuwe coach Deportivo

Deportivo la Coruña heeft maandag direct een opvolger gepresenteerd voor de ontslagen trainer Jose Oltra. De Portugees Domingos Paciencia is tot het einde van het seizoen eindverantwoordelijke. De 43-jarige Paciencia moet de club behoeden voor degradatie. Met slechts twee zeges staat de club uit Galicië onderaan in de Primera Division.

Paciencia werd in februari, na een dienstverband van negen maanden, ontslagen bij Sporting Portugal. Eerder stond de oud-speler van FC Porto onder meer aan het roer bij Academica en Braga.

Oltra, die zondagavond werd ontslagen, promoveerde afgelopen zomer met Deportivo naar het hoogste niveau. Het lukt de Spaanse kampioen van 2000 echter nog niet om oude tijden te laten herleven.


Portugees Paciencia nieuwe coach Deportivo (Foto: Novum)

'Demba Ba op weg naar Chelsea'

Chelsea wil zich deze winterstop versterken met Newcastle United-aanvaller Demba Ba. De zaakwaarnemer van de 27-jarige Senegalees is al in gesprek met de Blues, zo meldt Sky Sports maandag. Chelsea hoeft niet heel diep in de buidel te tasten voor Ba, die een transferclausule van ruim 8,5 miljoen euro in zijn contract heeft.

Chelsea-manager Rafael Benitez wilde zondag na de 2-1 zege bij Everton niet reageren op de berichten. "Wij praten niet over dit soort zaken. We hadden een heel belangrijke wedstrijd." Naast Chelsea zouden onder meer Arsenal, Tottenham Hotspur, Queens Park Rangers en Paris Saint-Germain belangstelling hebben voor de spits.

Ba is een van de sterkhouders bij Newcastle. Dit seizoen scoorde hij dertien keer in twintig optredens in de Premier League. De Noord-Engelsen namen de speler in de zomer van 2011 over van West Ham United. Eerder kwam hij uit voor Rouen, Excelsior Moeskroen en TSG Hoffenheim.


'Demba Ba op weg naar Chelsea' (Foto: Novum)

Bertens verslaat Kuznetsova, Rus verliest

Kiki Bertens is goed begonnen aan het nieuwe tennisseizoen. De 21-jarige Wateringse, 63e op de wereldranglijst, was in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Auckland met 6-7 (5), 6-2, 7-5 te sterk voor Svetlana Kuznetsova, de mondiale nummer 71. De ervaren Russin maakte in Nieuw-Zeeland haar rentree na veel blessureleed.

De wedstrijd kenmerkte zich door veel breaks. Bertens moest zes keer haar opslag inleveren, maar sloeg zelf liefst negen keer toe. In de tweede ronde neemt ze het op tegen de winnares van de partij tussen de Britse Heather Watson en de Roemeense Sorana Cristea.

Voor Arantxa Rus viel het doek direct in de openingsronde. De 22-jarige speelster uit Monster, de mondiale nummer 72, bleek niet opgewassen tegen Simona Halep. De Roemeense nummer 47 van de wereld won met 4-6, 6-3, 6-1.


Bertens verslaat Kuznetsova, Rus verliest (Foto: Novum)

Nieuwe complicaties bij president Chavez

De Venezolaanse president Hugo Chavez worstelt nog altijd met zijn gezondheid. Vice-president Nicolas Madura liet zondag vanuit Cuba weten dat er nieuwe complicaties zijn opgetreden.

Chavez liep een luchtweginfectie op na zijn vierde operatie tegen kanker in Cuba op 11 december. Volgens Madura is zijn gezondheidstoestand nog altijd precair.

Eind 2011 verklaarde de 58-jarige president zichzelf al eens helemaal gezond. De ziekte keerde een paar maanden later echter terug. Zijn zwakke gezondheid leidde tot speculaties over de vraag of hij nog wel in staat is het land te leiden.

Nieuwe complicaties bij president Chavez
Nieuwe complicaties bij president Chavez (Foto: ANP)

Kim Kardashian en Kanye West krijgen kind

Kim Kardashian is twaalf weken zwanger. Dat heeft de familie van de realityster bevestigd aan de Amerikaanse entertainmentzender E! "Oh baby baby baby", twitterde Kims moeder Kris Jenner.

"Het is moeilijk om geheimen te bewaren", schrijft Khloé Kardashian op Twitter. "Vooral als je zo blij bent." Ook Kims andere zus Kourtney, die afgelopen jaar van haar tweede kind beviel, uitte haar vreugde. "Dit wilde ik al zo lang van de daken schreeuwen en nu kan het eindelijk. Er komt nog een engel in onze familie."

De 32-jarige Kim vormt sinds het voorjaar een stel met rapper Kanye West, hoewel ze formeel nog getrouwd is met haar ex Kris Humphries. Haar huwelijk met de basketballer liep na 72 dagen stuk.

'Miljard euro aan spaarloon niet opgenomen'

Honderdduizenden werknemers laten in totaal 1 miljard euro aan spaarloon liggen. Dat meldt het AD maandag op basis van een rondgang langs grote banken.

Volgens de Rabobank is minder dan twee derde van de 660.000 spaarloonrekeningen bij deze bank het afgelopen jaar leeggehaald. Bij ABN Amro staan nog 194.000 rekeningen onaangeroerd. ING laat weten dat 40 procent van de rekeningen nog vol staan. De banken zeggen in de krant geen idee te hebben waarom mensen het geld niet opnemen.

Aan de spaarloonregeling kwam op 1 januari een einde. Daardoor kwam 3,3 miljard euro spaargeld direct vrij. De regeling was populair. Werknemers konden tot ruim 600 euro per jaar belastingvrij sparen.

Politie blij met druilerige jaarwisseling

De politie is blij dat de komende jaarwisseling druilerig verloopt. "Als mensen een uurtje minder buiten staan is dat al winst", zegt voorzitter Walter Welting van de Algemene Nederlandse Politie Vereniging (ANPV) maandag.

Hulpverleners lopen volgens hem bij een natte bewolkte jaarwisseling een stuk minder risico dan bij droog en helder weer. "Mensen ervaren minder overlast en schakelen minder snel de politie in. Dan is de kans dus ook kleiner dat agenten of hulpverleners met vuurpijlen worden beschoten."

Bij druilerig weer gaan minder mensen naar buiten om vuurwerk af te steken en blijven ze ook minder lang buiten. "Het gaat ons er niet om het plezier voor anderen te bederven. Het is een beetje dubbel, zelf houd ik natuurlijk ook meer van helder weer. Maar de veiligheid van mijn collega's vind ik toch belangrijker."

Wind en regen verdreven vuurwerksmog snel (Novum)

Politie blij met druilerige jaarwisseling (foto: Novum)

Verwarde man steekt appartementencomplex in brand

Een verwarde man heeft in de nacht van zondag op maandag zijn appartement in het Noord-Hollandse Ankeveen in brand gestoken. De bewoners van twintig omliggende appartementen werden geëvacueerd, zegt een politiewoordvoerder.

Bewoners van het complex aan de Van Blarcumlaan hadden geklaagd over overlast. Toen de politie poolshoogte ging nemen, bleek de verwarde man zijn deur te hebben gebarricadeerd.

De man kwam echter al snel naar buiten. Zijn appartement bleek in brand te staan. "Wij hebben een sterk vermoeden dat hij het vuur heeft aangestoken", zegt de woordvoerder. De geëvacueerde bewoners zijn in een huis in de straat opgevangen. De brandweer heeft de brand, die uit het dak sloeg, geblust.

Bij zes appartementen wordt de schade bekeken, het gaat onder meer om rook- en waterschade. Enkele woningen lagen onder het appartement van de verwarde man. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Jaaroverzicht FOK!fotoreportages 2012

In het afgelopen jaar waren de FOK!fotografen weer naar vele diverse evenementen getrokken. Soms werden zij ondersteund door recensenten, wat daardoor uiteenlopende reportages opleverde.

In dit overzicht vind je de specials van 2012, waar de FOK!fotografen hard aan hebben meegewerkt: een mooi moment om even na te genieten van al het moois, waar onze community verslag van heeft gedaan.

Prediker Psy: Gangnam's waarheid

Tijdens de making of, die vooral bestaat uit beelden van oefenende en lachende medewerkers, stopt Psy halverwege even met lachen als hij bloedserieus tegen de cameraman zegt: “De menselijke samenleving is zo ontzettend hol, en zelfs tijdens het filmen voelde ik me pathetisch. Elk frame, frame na frame, was zo leeg.” Het woord dat Psy gebruikt betekent hol, leeg, ijdel, oppervlakkig.

Hillary Clinton opgenomen in ziekenhuis

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton is zondag opgenomen in het ziekenhuis. Dat liet een woordvoerder weten.

Bij een controle-onderzoek werd een bloedprop ontdekt. De prop is een gevolg van de hersenschudding die ze eerder deze maand opliep. Ze krijgt anti-stollingsmiddelen toegediend en wordt de komende 48 uur in de gaten gehouden.

Half december werd bekend dat Clinton tot half januari niet mag vliegen wegens haar hersenschudding. In 4 jaar tijd vloog de 65-jarige Clinton meer dan een miljoen kilometer.

Hillary Clinton opgenomen in ziekenhuis
Hillary Clinton opgenomen in ziekenhuis (Foto: ANP)

Vrouw gewond door zwavelzuuraanval Duitsland

Twee mannen zijn door de Duitse politie gearresteerd omdat ze zwavelzuur over een Duitse vrouw van Turkse afkomst zouden hebben gegooid. Dat meldde de politie zondag.

Het 20-jarige slachtoffer deed de voordeur van haar woning in Hilden, vlakbij Düsseldorf, open, waarna een van de verdachten zwavelzuur in haar gezicht gooide. Daardoor raakte ze zwaargewond. Haar grootmoeder raakte lichtgewond.

De andere verdachte, ook een Duitser van Turkse afkomst, heeft vermoedelijk de opdracht gegeven voor de aanval. Het slachtoffer had al eerder aangifte van bedreiging gedaan tegen de 22-jarige Duitser.

Vrouw gewond door zwavelzuuraanval Duitsland
Vrouw gewond door zwavelzuuraanval Duitsland (Foto: ANP)

Weer mohammedcartoon door Frans blad

Het Franse blad Charlie Hebdo gaat weer een cartoon over de islamistische profeet Mohammed uitgeven. Deze keer wordt het leven van Mohammed in getekende vorm gepubliceerd.

Het blad kwam in september al in het nieuws met satirische cartoons over Mohammed. Dat leidde toen tot de standaard rellen in het Midden-Oosten. Franse instellingen in islamitische landen moesten voor de veiligheid worden gesloten. Dichter bij huis werd de uitgever van het blad zoals gewoonlijk bedreigd, en de kantoren van Charlie Hebdo werden in brand gestoken.

Het satirische blad laat zich echter niet afschrikken. Hij benadrukt nog eens dat ze niemand willen beledigen, en dat het geenszins de bedoeling is te provoceren. Tekenaar Stéphane Charbonnier relativeert: "Wanneer de mensen geshockeerd willen zijn, zullen ze dat ook zijn." Hij wijst er ook op dat de gewoonte om Mo de Pro niet af te beelden geen heilige wet uit de Koran is.

Het zogenaamde 'La via de Mahomet' verschijnt als bijlage bij de editie van twee januari. De uitgever wijst erop dat dit geen satirisch of humoristisch werk zal zijn, maar een getrouwe weergave gebaseerd op de Koran en de Hadith die daarom 'perfect halal' is.

Uitslag halve finale PDC WK; Van Barneveld - Taylor

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om voor een geheel Nederlandse finale te zorgen tijdens de PDC World Darts Championship 2013. Onze landgenoot kreeg lang geen grip op het spel van Phil Taylor, kende een knappe comeback, maar ging met 6-4 ten onder.

Het begin van de partij was niet weggelegd voor Van Barneveld. De eerste set ging met 3-0 in legs naar Taylor en ook in de tweede set wist Van Barneveld nog geen potten te breken. Taylor won deze set met 3-1 in legs en pakte daarmee al snel een 2-0 voorsprong in sets. Barney herstelde zich in de derde set knap en won deze met 0-3 in legs.

The Power was echter niet onder de indruk en sleepte de vierde set met veel overmacht binnen. Ook in de vijfde set wist Van Barneveld zijn goede vorm van de laatste twee weken niet te vinden, ging tweemaal opzichtig in de fout en zag toe hoe Taylor op 4-1 in sets kwam. In de zesde set kwam Van Barneveld knap terug van een 2-0 achterstand in legs, maar zag toe hoe Taylor alsnog de vijfde leg naar zijn hand zette en daardoor met 5-1 in sets kwam.


Raymond van Barneveld onderuit tegen Phil Taylor (Foto: Pro Shots)

Daardoor had Taylor aan slechts één set genoeg om de finale van het WK te bereiken. The Power brak Barney meteen, maar onze landgenoot werkte deze direct weer weg. Taylor brak echter meteen weer terug en kreeg in de vijfde leg twee matchdarts. Hij wist de dubbel-20 tot tweemaal toe niet te raken en gaf daardoor de kans aan Van Barneveld om op 5-2 te komen in sets. Hij wist dit te realiseren door zijn 66-finish uit te gooien.

Van Barneveld wist vervolgens Taylor in de achtste set direct te breken, behield vervolgens zijn eigen leg en brak Taylor ook in de derde leg. Daarmee kwam Barney terug tot 5-3 in sets. In de negende set, die Van Barneveld mocht beginnen, was het ditmaal Taylor die de eerste break plaatste. De Engelsman kreeg pijlen om op 2-0 te komen, maar gaf Van Barneveld de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen. Van Barneveld wist zijn 125-finish erg knap via eenmaal single-bull en tweemaal double-bull uit te gooien. Barney kwam vervolgens op 2-1, maar Taylor behield zijn leg en kwam op 2-2. Van Barneveld behield knap zijn eigen leg en kwam terug tot 5-4.

Van Barneveld kreeg in de eerste leg van de elfde set een kans om Taylor te breken, maar hij miste de dubbel-16. Taylor raakte deze vervolgens wel en kwam op 1-0. Van Barneveld kroop in de tweede leg door het oog van de naald, zag Taylor wat dubbels missen om vervolgens zelf zijn 62-finish wel uit te gooien. Taylor kwam echter op 2-1 en voerde daarmee de druk op Van Barneveld weer flink op. Barney wist zijn 80-finish niet uit te gooien en gunde daarmee Taylor een matchdart. Ditmaal raakte hij de dubbel-16 wel en komt daardoor op Nieuwjaarsdag uit in de finale tegen Michael van Gerwen.

Na afloop van de partij liet Taylor zich van zijn slechtste kant zien. Van Barneveld feliciteerde hem in zijn ogen niet snel genoeg met zijn overwinning en moest vervolgens niets meer weten van de felicitaties van onze landgenoot. Taylor duwde hem weg en riep vervolgens "fuck off" naar hem.

Hieronder de beelden van het vreemde incident:


Taylor trakteert Van Barneveld op "fuck off" (Bron: YouTube)

[PDC WK] Barney sneuvelt tegen Taylor

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om voor een geheel Nederlandse finale te zorgen tijdens de PDC World Darts Championship 2013. Onze landgenoot kreeg lang  geen grip op het spel van Phil Taylor, kende een knappe comeback, maar ging met 6-4 ten onder.

Het begin van de partij was niet weggelegd voor Van Barneveld. De eerste set ging met 3-0 in legs naar Taylor en ook in de tweede set wist Van Barneveld nog geen potten te breken. Taylor won deze set met 3-1 in legs en pakte daarmee al snel een 2-0 voorsprong in sets. Barney herstelde zich in de derde set knap en won deze met 0-3 in legs.

The Power was echter niet onder de indruk en sleepte de vierde set met veel overmacht binnen. Ook in de vijfde set wist Van Barneveld zijn goede vorm van de laatste twee weken niet te vinden, ging tweemaal opzichtig in de fout en zag toe hoe Taylor op 4-1 in sets kwam. In de zesde set kwam Van Barneveld knap terug van een 2-0 achterstand in legs, maar zag toe hoe Taylor alsnog de vijfde leg naar zijn hand zette en daardoor met 5-1 in sets kwam.


Raymond van Barneveld onderuit tegen Phil Taylor (Foto: Pro Shots)

Daardoor had Taylor aan slechts één set genoeg om de finale van het WK te bereiken. The Power brak Barney meteen, maar onze landgenoot werkte deze direct weer weg. Taylor brak echter meteen weer terug en kreeg in de vijfde leg twee matchdarts. Hij wist de dubbel-20 tot tweemaal toe niet te raken en gaf daardoor de kans aan Van Barneveld om op 5-2 te komen in sets. Hij wist dit te realiseren door zijn 66-finish uit te gooien.

Van Barneveld wist vervolgens Taylor in de achtste set direct te breken, behield vervolgens zijn eigen leg en brak Taylor ook in de derde leg. Daarmee kwam Barney terug tot 5-3 in sets. In de negende set, die Van Barneveld mocht beginnen, was het ditmaal Taylor die de eerste break plaatste. De Engelsman kreeg pijlen om op 2-0 te komen, maar gaf Van Barneveld de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen. Van Barneveld wist zijn 125-finish erg knap via eenmaal single-bull en tweemaal double-bull uit te gooien. Barney kwam vervolgens op 2-1, maar Taylor behield zijn leg en kwam op 2-2. Van Barneveld behield knap zijn eigen leg en kwam terug tot 5-4.

Van Barneveld kreeg in de eerste leg van de elfde set een kans om Taylor te breken, maar hij miste de dubbel-16. Taylor raakte deze vervolgens wel en kwam op 1-0. Van Barneveld kroop in de tweede leg door het oog van de naald, zag Taylor wat dubbels missen om vervolgens zelf zijn 62-finish wel uit te gooien. Taylor kwam echter op 2-1 en voerde daarmee de druk op Van Barneveld weer flink op. Barney wist zijn 80-finish niet uit te gooien en gunde daarmee Taylor een matchdart. Ditmaal raakte hij de dubbel-16 wel en komt daardoor op Nieuwjaarsdag uit in de finale tegen Michael van Gerwen.

Na afloop van de partij liet Taylor zich van zijn slechtste kant zien. Van Barneveld feliciteerde hem in zijn ogen niet snel genoeg met zijn overwinning en moest vervolgens niets meer weten van de felicitaties van onze landgenoot. Taylor duwde hem weg en riep vervolgens "fuck off"naar hem.

Hieronder de beelden van het vreemde incident:


Taylor trakteert Van Barneveld op "fuck off" (Bron: YouTube)

Vijf kinderen omgekomen door ongeluk VS

Vijf kinderen uit één familie zijn omgekomen door een auto-ongeluk in de Amerikaanse staat Mississippi. Ook een volwassen vrouw overleed, meldden Amerikaanse media zondag.

De wagen was in de vroege morgen van de weg geraakt en in een kreek beland. Drie volwassen inzittenden wisten te ontkomen, onder wie de ouders van de kinderen. De kinderen verdronken. Ze waren anderhalf tot 9 jaar oud en zouden niet in kinderzitjes of riemen hebben gezeten. De enige volwassene die omkwam was een kennis van de familie.

Het ongeluk gebeurde in de buurt van Neshoba-Newton in het oosten van de staat Mississippi. De oorzaak is nog niet bekend.

Vijf kinderen omgekomen door ongeluk VS
Vijf kinderen omgekomen door ongeluk VS (Foto: ANP)

Postbode zwaargewond door hondenaanval

Het is een bekend cliché uit stripverhalen: de postbode die wordt aangevallen door een keffertje. Gelukkig komt hij er gewoonlijk vanaf met een stel gescheurde broekspijpen en een spiraaltje boven z'n hoofd. Een Belgische postbode heeft aan den lijve ervaren dat dat niet de werkelijkheid is.

De postbode deed zijn ronde in het Vlaamse Knokke-Heist, toen hij werd aangevallen door een ontsnapte Mastino napoletano. Voor de niet-kenners: de Mastino napoletano ofte Napolitaanse mastiff is een waakhond van gemiddeld 70 kilogram zwaar, en 80 cm hoog aan de schoft.

De bezorger had weinig in te brengen toen de hond hem van z'n fiets sleurde en op hem in begon te bijten. Hij had nog de tegenwoordigheid van geest om z'n nek te beschermen met z'n armen. Dit heeft wellicht zijn leven gered, maar de fysieke schade is nog aanzienlijk: toen de man naar het ziekenhuis werd gebracht, constateerde men talloze bijtwonden, drie open botbreuken, twee gescheurde pezen en een afgescheurde pink.

BPost, het Belgische postbedrijf, zegt de hele papiermolen in gang te zetten, zeker omdat de postbode op de openbare weg is aangevallen. Als het op privéterrein zou zijn gebeurd, had de postbode zelf de keuze gehad niet te bezorgen toen hij de agressieve hond zag.

Er is reeds aangifte gedaan, en er wordt nu een schadevergoeding gevraagd. Die zal niet gering zijn, zo zegt een woordvoerder van BPost tegen de VRT: "Dat is moreel, psychisch maar vooral fysisch en alle dagen dat de postbode arbeidsongeschikt is. Dus dat wordt een dure rekening voor de eigenaar van de hond."

De politie klaagt dat de eigenaars van de hond de ernst van de situatie niet inzien. De hond heeft al tweemaal mensen aangevallen, maar z'n baasjes weigeren de hond in te laten slapen. De buurtbewoners zijn uit angst een petitie gestart om het beestje een spuitje te geven.

Een willekeurige mastino napolitano (Foto: Lisa M. Herndon)
Een willekeurige Mastino napoletano (Foto: Lisa M. Herndon via Wikimedia)

'Plofkip woord van 2012'

Als het aan de lezers en een vakjury van het genootschap Onze Taal ligt, is 'plofkip' het woord van 2012. Dat maakte het genootschap zondag bekend.

Met 44 procent van de stemmen liet de "kip die in korte tijd zodanig wordt vetgemest dat hij nauwelijks nog op zijn poten kan staan" concurrenten als appen en pandapunt achter zich. Die woorden kregen respectievelijk 14 en 12 procent van de stemmen.

Appen is overigens een verkorting van het woord whatsappen, een pandapunt is "een soort spaarpunt die je krijgt voor een maand zonder seks". Woorden als higgsdeeltje, inbrekersrisico, tweede scherm, nivelleringsfeestje, gangnamstijl, facebookfeestje en bangalijst completeren de top 10 voor dit jaar.

Voorgaande jaren werden woorden als weigerambtenaar (2011), gedoogsteun (2010) en twitteren (2009) verkozen tot woord van het jaar.

Van Gerwen: "Het gaat om de winst"

Michael van Gerwen heeft voor het eerst in zijn loopbaan de finale van het PDC WK darts gehaald. Daarnaast gooide onze landgenoot ook nog een 9-darter en was hij een leg later zeer dichtbij een tweede.

"Maar daar gaat het niet om. Het gaat om de winst", reageerde de 23-jarige Van Gerwen na zijn 6-4 overwinning op de als derde geplaatste James Wade. Over zijn bijna twee 9-darter op een rij zei hij: "Dat heb ik nog nooit gemaakt. Ik baalde dat hij er niet in ging."

Fortuna laat directeur na 21,5 jaar gaan

Fortuna Sittard neemt afscheid van technisch directeur Fred van Barneveld. De club meldt dat het vertrek in goed overleg is gegaan. Van Barneveld was 21,5 jaar werkzaam bij de Limburgse club. In zijn laatste periode was hij technisch directeur bij Fortuna.

Via de officiële kanalen laten de Limburgers weten dat het contract per direct is ontbonden. Van Barneveld was de afgelopen maanden al niet meer actief voor de club uit de Jupiler League. De directeur zat volgens de berichtgeving ziek thuis na een conflict met de club.

Fortuna Sittard staat op dit moment op de zesde plaats in de Jupiler League. De Limburgers hervatten de competitie op vrijdag 18 januari met een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur.

De grote kerstprijsvraag - Dag 7

De periode die menig gamershart harder laat slaan is weer begonnen: het is de tijd van kerst en oliebollen! Ook dit jaar weer kun je vele vragen beantwoorden waarmee punten voor de kerstveiling verdiend kunnen worden. Deze punten kunnen na afloop van de kerstprijsvraag ingezet worden voor de kerstveiling waarbij je zelf uit kan kiezen welke prijs je graag zou willen winnen.

Alle vragen zijn te beantwoorden tot en met 2 januari 23:59 uur. De spelregels kun je lezen in deze special.

Vragen dag 7
7-1 Welke ontwikkelaar deed zijn beloofde aankondiging dit jaar niet?
7-2 Welk spel herkende de blote bips van een crewlid?
7-3 Welk kleur koptelefoon moet je haast wel hebben voor een ritme-game?
7-4 Waarom zijn er geen mannelijke hoofdrolspelers in badkleding volgens een producer?
7-5 Wie van de grootmachten vindt dat zijn console niet als eerste hoeft te komen?
7-6 Welke creative director gaf toe dat zijn game op de pc het beste met een controller te spelen is?
7-7 Welk bedrijf heeft meer dan honderd mensen ontslagen omdat de geplande MMO een singleplayer-game met multiplayer-mogelijkheden werd?
7-8 Welke game liet Usher wild dansen voor duizenden gamers?

Raad het plaatje dag 7

Logo:

Logo

Wie is het?

Mystery guest

Opdracht dag 7

Verzin een onderschrift bij dit screenshot:

Plaatje

Je kunt de vragen beantwoorden via de speciale Kerstprijsvraag-pagina.

FOK!film 'In Memoriam' special: Alle 324 Dood

In 2012 stopten weer veel filmhelden uit binnen- en buitenland met roken, kregen een tuintje op hun buik of maakten definitief gebruik van de uitdrukking "Ik laat mij niet kisten" of "Zand erover". Kortom, veel acteurs, actrices, regisseurs, producers en op andere manier bij film betrokken personen verruilden het tijdelijke voor het eeuwige. Op FOK!film presenteren we vandaag een overzicht van wie er allemaal naar de eeuwige jachtvelden vertrokken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.