Landreau: "Kon naar Italiaanse topclub"

Mickaël Landreau verbond zijn toekomst deze week aan Bastia. De doelman liet zijn contract bij OSC Lille ontbinden en kreeg enkele interessante aanbiedingen.

Dat verklaart de doelman in gesprek met L'Equipe. Hij zat bij OSC Lille op een dood spoor en dreigde daardoor zijn plek in de Franse nationale ploeg kwijt te raken. Om meer aan spelen toe te komen verkaste hij naar de nummer dertien van de Franse Ligue 1.

Landreau besefte dat hij door zijn contract te laten ontbinden een risico nam. Met zijn 33 jaar is hij niet de jongste meer in de voetbalwereld. "Maar er meldde zich naast Bastia ook nog een andere Franse club waar ik als basiskracht aan de slag kon. Bij een Italiaanse topclub stond ik zelfs op het lijstje, maar daar zou ik wederom op de bank belanden."

De ervaren goalie maakte de keuze voor Bastia op basis van een mooie herinnering aan de club. Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij op het hoogste niveau tegen de club. Toen was hij nog speler van FC Nantes. Zijn carrière leidde hem verder nog langs Paris Saint-Germain.