Voortvluchtige moordenaar opgepakt

Een 34-jarige voortvluchtige man die anderhalve week geleden werd veroordeeld tot vijftien jaar cel voor een roofmoord is aangehouden. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Amsterdam vrijdagavond. De rechtbank in Amsterdam acht de man uit Almere schuldig aan de dood van de 63-jarige Gooise aannemer Ton Boomgaard.

Boomgaard kwam in februari 2009 om het leven bij een overval op zijn huis aan de Loodijk in 's-Graveland. Zijn vrouw had de deur geopend, waarop de overvallers probeerden binnen te komen. De aannemer schoot zijn echtgenote te hulp en raakte verzeild in een worsteling met de overvallers.

Het slachtoffer werd uiteindelijk vastgebonden op een stoel en door zijn hoofd geschoten. Zijn vrouw en twee kleinkinderen werden in de kelder opgesloten en bleven ongedeerd. De overvallers gingen er met sieraden en geld vandoor.

Van de 34-jarige man is DNA gevonden in de woning. Of hij degene was die de trekker overhaalde, is onduidelijk gebleven. De rechter veroordeelde hem voor doodslag. Drie maanden na de fatale overval pleegde de man een gewapende overval op een andere woning. De rechtbank oordeelde ook dat de overvaller de weduwe van de overledene een ton moet betalen.