Ajax heeft met Collee en Ligthart nieuwe rvc rond

Ajax heeft zijn nieuwe raad van commissarissen definitief rond. De aandeelhouders benoemden vrijdag Dolf Collee en Ernst Ligthart tot commissaris, melden de Amsterdammers. Daarmee is de raad van commissarissen compleet. Eerder dit jaar waren voorzitter Hans Wijers, Theo van Duivenbode en Leo van Wijk al binnengehaald.

Ajax was naarstig op zoek naar nieuwe commissarissen sinds de vorige rvc, met daarin onder anderen Johan Cruijff in april volledig was opgestapt. Collee en Ligthart waren eind augustus al voorgedragen.

Ligthart kwam in beeld op aanbeveling van de ondernemingsraad van de landskampioen. Hij was al lid van Ajax en de tuchtcommissie amateurvoetbal van de KNVB. Ligthart is bestuursvoorzitter bij Dijkstra Voermans Advocatuur en Notariaat, met vestigingen in Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Collee heeft ook al met Ajax te maken gehad. Hij zat in de raad van bestuur van ABN AMRO toen de bank nog hoofdsponsor was van de Amsterdammers. Collee is momenteel adviseur of commissaris bij negen bedrijven, waaronder de HEMA.