Van Gerwen: 'Ik ben zeker niet één van de favorieten'

Aankomende vrijdag start het wereldkampioenschap darts van profbond PDC. Eén van de titelfavorieten volgens de bookmakers is de in bloedvorm verkerende Michael van Gerwen. Van Gerwen won in oktober de World Grand Prix en verloor afgelopen maand de finale van de Grand Slam of Darts van Raymond van Barneveld.

Gemakkelijk gaat het in ieder geval niet worden voor Van Gerwen, die onder andere te maken heeft met de concurrentie van Phil Taylor. "Ik sta lekker te gooien en heb gewoon veel zelfvertrouwen. Maar het is belangrijk dat ik het WK ronde voor ronde bekijk. Te ver vooruit kijken kan gevaarlijk zijn.", vertelt Van Gerwen aan NUsport

Op de vraag of hij zichzelf als favoriet voor de titel ziet, is van Gerwen duidelijk. "Ik ben zeker niet één van de favorieten. Phil Taylor zie ik nog steeds als de absolute favoriet, met daarnaast Adrian Lewis."

Waar het toernooi vrijdag van start gaat, hoeft van Gerwen pas op 20 december voor het eerst in actie te komen. Hij neemt het op tegen Singaporees Paul Lim of de Maleisiër Mohd Latif Sapup.