[WK clubs] Sanfrecce Hiroshima door naar kwartfinale

Sanfrecce Hiroshima is donderdag doorgedrongen tot de kwartfinales van het WK voor clubteams in Japan.  De kampioen van Japan won het  voorrondeduel met 1-0 van Auckland City uit Nieuw-Zeeland. Toshihiro Aoyama maakte halverwege de tweede helft de winnende treffer.

Scheidsrechter Djamel Haimoudi uit Algerije had een primeur. Hij had voor het eerst de beschikking over doellijntechnologie. Tijdens het WK voor clubteams wordt er getest met diverse systemen. Voorafgaand aan wedstrijd  werd een minuut stilte gehouden voor de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Beide teams hadden zich rond de middencirkel verzameld om Nieuwenhuizen te herdenken.

Sanfrecce Hiroshima neemt het op 9 december op tegen Al Ahly, de kampioen van Afrika. De winnaar van dat duel zal in de halve finale aantreden tegen het Braziliaanse Corinthians, dat zich plaatste voor het WK door de Copa Libertadores te winnen. De andere halve finale gaat tussen Champions League winnaar Chelsea en Ulsan Hyundai uit Zuid-Korea of het Mexicaanse Monterrey.