[Premier League] Uitslag Manchester City - Everton

Manchester City heeft zaterdag voor eigen publiek een misstap gemaakt in de Premier League. De sterrenformatie van trainer Roberto Mancini speelde met 1-1 gelijk tegen Everton. Marouane Fellaini had de bezoekers zelfs op voorsprong gezet, maar kort voor rust maakte Carlos Tévez gelijk vanaf de strafschopstip.

Door het puntverlies van Manchester City kan koploper Manchester United de voorsprong uitbreiden tot drie punten. De stadsgenoot gaat later zaterdag nog op bezoek bij Reading. Bij Everton, dat zesde staat, bleef John Heitinga op de bank.

West Bromwich Albion verzuimde de derde plaats over te nemen van Chelsea, dat eerder op de dag thuis met 3-1 verloor van West Ham United. De Baggies gingen met 1-0 onderuit tegen Stoke City door een treffer van Dean Whitehead.

Tottenham Hotspur rekende met 3-0 af met het Fulham van coach Martin Jol. Sandro opende de score tien minuten na rust. Jermain Defoe sloeg vervolgens nog twee keer toe. De Spurs, waar Gareth Bale geblesseerd uitviel, komen op gelijke hoogte met Chelsea en West Bromwich. De achterstand op de clubs uit Manchester bedraagt zeven punten.

Arsenal liep voor de derde keer op rij tegen puntverlies aan. De ploeg van coach Arsène Wenger verloor thuis met 2-0 van Swansea City. De Spanjaard Michu maakte in de slotfase het verschil met twee treffers. Swansea, dat het nog moest stellen zonder Michel Vorm, was eerder deze week al te sterk voor West Bromwich Albion.

Swansea stijgt door de zege naar de zevende plaats, Arsenal staat na vijftien speelronden slechts tiende.