Zemeckis kapt met remake Yellow Submarine

Robert Zemeckis heeft zijn plannen voor een remake van de Beatles-film Yellow Submarine afgeblazen. Vorig jaar trok filmmaatschappij Disney de stekker uit het filmproject en Zemeckis pakt het project niet meer op. "Ik wil geen remakes meer maken", zegt hij tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

"Je loopt constant achter de feiten aan", zegt de regisseur en producent over het opnieuw maken van films. "En hoeveel veel films heb ik nog in me? Ik word een beetje oud", verzucht de 61-jarige Zemeckis. "Dus ik denk niet dat ik de jaren die mij resten ga steken in een remake." De regisseur kondigde in 2009 aan de remake te willen maken.

The Beatles maakten de tekenfilm Yellow Submarine in 1968. Zemeckis wilde zijn remake maken met motion capture, een techniek waarbij de bewegingen van acteurs worden omgezet in animatie. De Amerikaan maakte de afgelopen tien jaar als regisseur drie films met die techniek, die alle drie commercieel weinig succesvol waren.

De regisseur heeft dit jaar voor het eerst sinds zijn drama Cast Away met Tom Hanks uit 2000 weer een speelfilm gemaakt met acteurs. In Flight speelt Denzel Washington een piloot die een passagiersvliegtuig redt van neerstorten. Hij wordt een held, maar onderzoek wijst uit dat hij zowel stoned als dronken was tijdens zijn reddingsactie.

Washingtons rol als piloot wordt al getipt voor een Oscar. Flight draait in januari in de Nederlandse bioscopen.


Zemeckis kapt met remake Yellow Submarine (Foto: Novum)