FOK! wat een weer...Opnieuw grijs

Goedemorgen! Zoals verwacht is het gisteren in een vrij groot deel van het land nog prachtig weer geworden, maar helaas gold dit niet voor het zuiden en oosten. Daar bleef het grotendeels bewolkt en zodra de opklaringen daar aankwamen ontstond er meteen dichte tot zeer dichte mist. In het westen bleef het echter tot diep in de avond nog kraakhelder. Wel koelde het overal flink af tot nabij of iets onder het vriespunt.

Uiteindelijk is er ook in het westen nevel en mist gevormd en dit gaat vandaag maar heel moeizaam oplossen. Het lijkt er dus op dat het op de meeste plaatsen weer een grijze dag gaat worden met veel laaghangende bewolking. Alleen het zuidoosten lijkt nog kans te maken op wat zonneschijn. De zuidoostenwind neemt vandaag toe naar matig en op de Wadden tot vrij krachtig. De middagtemperatuur ligt vandaag tussen de 7 en 10 graden en dit hangt af van de  eventuele opklaringen. De kans op regen is alleen op woensdag wat groter, maar verder blijft het deze week overwegend droog. De bewolking zal overheersen en voor de zon lijkt niet zo veel ruimte te zijn.

Ook op eilanden kan het weer soms grillig zijn. Het Griekse eiland Kreta was daar een goed voorbeeld van. In Chania viel méér dan 60 mm regen, terwijl het in Heraklion gewoon helemaal droog bleef. En verder uiteraard weer de regen in Zuid-Spanje, maar  dit keer ook in Marokko.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Zomers ZelhemGrijs en grauw weer vandaag, maar bij Erwin Klein is het áltijd zomer!