Bony wil weg vanwege Nederlandse overheid

Wilfied Bony wil Vitesse in de winterstop al gaan verlaten om een stap hogerop te maken. De reden dat de Ivoriaan weg wil uit Nederland is dat de Nederlandse overheid hem dwarszit. De topscorer van de Eredivisie laat aan NUsport weten dat zijn vader, moeder, broer en zus hem niet mogen bezoeken.

"De band met hen is hecht. Ik zou ze graag veel vaker zien, maar dat kan niet zolang ik in Nederland speel. Ik heb twee keer geprobeerd mijn broer over te laten komen, maar beide keren kreeg hij geen visum. Dat is toch niet normaal? Ik ben daar heel boos over. Zelfs een paar dagen langskomen mag blijkbaar niet. En er wordt niet eens bij gezegd waarom. Ik zie mijn familie nu dus alleen wanneer ik naar Ivoorkust reis. Dat is een ramp, het maakt me verdrietig."

Het is ook de reden dat hij uit Arnhem wil vertrekken. "Vitesse kan er niks aan doen, maar ik wil Nederland verlaten zodra ik de kans krijg. Als ik bijvoorbeeld bij een Engelse club speel, dan kan mijn familie mij tenminste bezoeken. Ik bel ze elke dag, mis hen heel erg. Zij vragen: 'We willen je zien, wanneer vertrek je uit Nederland?' Maar dat kan niet van de ene op de andere dag."

De 23-jarige Bony is dit seizoen een sterk aanspeelpunt in de voorhoede van Vitesse. De Ivoriaan is een plaag voor de Nederlandse verdedigers, want hij heeft in twaalf duels al twaalf maal gescoord. Dit heeft de interesse van vele clubs gewekt. "Na de wedstrijd tegen Ajax, waarin ik twee keer scoorde, heb ik mijn telefoon moeten uitzetten omdat ik zoveel berichten kreeg over clubs die me zouden willen aantrekken."