Nys boekt negende zege in Koppenbergcross

Sven Nys heeft voor de negende keer de Koppenbergcross gewonnen. In de cross om de Bpost Bank trofee wist hij in de laatste ronde weg te rijden van zijn Belgische landgenoot Niels Albert, die wel de leiding in het klassement overnam van Kevin Pauwels.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen Nys en Albert samen aan kop van de wedstrijd en bleven ook lange tijd bij elkaar. Albert kreeg onderweg al de leiding in de Bpost Bank trofee in de schoot geworpen, aangezien leider Pauwels een hele slechte dag kende. Wereldkampioen Albert leek gedurende de cross meer moeite te krijgen met zowel Nys als met het weer, aangezien het na half cross het hard begon te regenen. De Belgisch kampioen wist wel enkele keren een klein gaatje te creëren op ‘zijn’ cross, maar het duurde tot ver in de laatste ronde tot hij definitief weg was.

Een versnelling de Koppenberg op was Albert te machtig, waardoor Nys alweer zijn negende zege in één van de meest prestigieuze crossen wist te behalen. Albert kwam binnen op dertien seconden, terwijl Klaas Vantornout op een dikke minuut derde werd. Thijs van Amerongen werd zevende en daarmee beste Nederlander. Pauwels kwam pas binnen op een kleine twee en een halve minuut.