Bosz: "Ninos doet het nu uitstekend"

In een spektakelstuk pakte Heracles Almelo de winst tegen sc Heerenveen (6-3). Trainer Peter Bosz heeft echter geen moment rustig in de dug-out gezeten.

In een spectaculair duel wist Heracles de punten in Almelo te houden. Vooral aanvaller Ninos Gouriye zorgde voor vrolijke gezichten in het Polman Stadion. De van FC Twente overgekomen speler was drie keer trefzeker en droeg zo ruimschoots bij aan de uiteindelijke 6-3 overwinning. Trainer Bosz was na afloop tevreden, maar had wel wat aanmerkingen op zijn ploeg.

 "Ik vond ons geen goede eerste helft spelen, we hadden totaal geen controle. Het was toen billenknijpen. We moesten de handen dichtknijpen met de 2-1 ruststand", aldus de oefenmeester tegenover de camera's van Eredivisie Live. Over de tweede helft was de keuzeheer meer te spreken. "We speelden wel beter, maar ik heb geen moment rustig op de bank gezeten."

Bosz had bewondering voor Gouriye, die al wekenlang in uitstekende vorm verkeert. "Hij heeft een moeilijke start van het seizoen gehad, toen speelde hij ook niet. Maar ik vind het knap dat hij, als jonge jongen, al weken achter elkaar zijn hoge niveau vast kan houden. Hij is constant dreigend. Ninos doet het nu uitstekend."