Daredevil-makers werken aan Assassin's Creed-film

De Assassin's Creed-verfilming wordt geproduceerd door New Regency, het bedrijf achter actiefilms als Daredevil en Elektra. De film- en televisie-afdeling van gamebedrijf Ubisoft werkt samen met het filmbedrijf. Ubisoft behoudt controle over de creatieve invulling van de film. Dat is maandagavond bekendgemaakt door het Franse gamebedrijf.

Het is niet bekend waar de film inhaakt bij het verhaal van de gamereeks. Deze zomer werd bekend dat Ubisoft acteur Michael Fassbender aan de haak heeft geslagen om de rol van assassin Altaïr Ibn-La'Ahad te spelen.

Filmproductiebedrijf New Regency werkte onder meer aan de film Broken City met Mark Wahlberg en Russell Crowe, die begin volgend jaar uitkomt. Daarnaast heeft het bedrijf de films Elektra (2005), Daredevil (2003) en Meet The Spartans uit 2008 gemaakt.

Ubisoft Motion Pictures werd in januari vorig jaar opgericht. De filmtak van het Franse gamebedrijf is bezig met een animatiereeks rond de gameserie Raving Rabbids. Rabbids TV moet 78 afleveringen van zeven minuten opleveren. Daarnaast worden films gemaakt gebaseerd op het schietspel Tom Clancy's Ghost Recon en de actiegamereeks Tom Clancy's Splinter Cell.