A. Cole haalt hard uit naar FA

Ashley Cole en Chelsea lijken een dubieuze rol te hebben gespeeld in de zaak rond John Terry en Anton Ferdinand, melden Britse media.

Voetbalbond FA bracht vrijdag een 63 pagina's tellend document naar buiten, waarin staat beschreven waarom Terry een schorsing van vier duels heeft gekregen. De onderzoekscommissie stelt in het rapport de geloofwaardigheid van Ashley Cole en Chelsea ter discussie. Zij wijzigden namelijk hun verklaring.

Cole was getuige in de strafzaak tegen Terry. De linksback werd gehoord door de FA, maar een aantal dagen later kreeg de bond een e-mail van Chelsea om de verklaring aan te passen. Het woordje 'black' moest worden toegevoegd aan de term die Terry zou hebben gebruikt tegenover Ferdinand.

Terry werd voor de rechtbank vrijgesproken, maar van de FA heeft hij nu dus wel een schorsing gekregen. De Engelsman heeft twee weken de tijd om te reageren of in beroep te gaan. Chelsea wilde niet ingaan op het rapport dat vrijdag naar buiten kwam.

Update 16:03 uur:

Ashley Cole heeft vrijdag op Twitter uitgehaald naar de Engelse voetbalbond. De speler van Chelsea noemde de FA een 'stelletje sukkels'. Cole deed dit naar aanleiding van de publicatie van het uitgebreide vonnis van de bond in een zaak tegen zijn teamgenoot John Terry. Die werd vorige week voor vier wedstrijden geschorst wegens racistische opmerkingen.

Als onderdeel van het vonnis werd gekeken naar een gesprek dat Cole had met de FA en verklaringen van de speler aan de politie. Omdat daar verschillen in zaten twijfelde de onderzoekscommissie aan de waarheid van Coles verklaringen. Cole reageerde gepikeerd. "Hahahahaa, goed gedaan FA. Ik loog dus", schreef Cole vrijdag aan het begin van de middag. Hij voegde daar de hashtag 'bunchoftwats' aan toe.

De uitbarsting zou Cole duur kunnen komen te staan. De FA heeft nog niet gereageerd, maar zijn coach bij Chelsea Roberto di Matteo kondigde aan naar de tweet te kijken, al was de Italiaan ook vergoelijkend. "Ik denk niet dat de spelers losgeslagen zijn."


Cole noemt Engelse bond 'sukkels' (Foto: Novum)