Kimberley Klaver droomt van rol als Bondgirl

Kimberley Klaver droomt ervan ooit een Bondgirl te vertolken. De 26-jarige actrice, die speelde in de serie Spangas en de film Terug naar de Kust, vindt schitteren naast 007 'de ultieme rol'. Vandaag vieren fans van de geheim agent Global James Bond Day. Het is dan exact vijftig jaar geleden dat de eerste Bondfilm Dr. No in de bioscopen verscheen.

"De Bondgirl is natuurlijk altijd mooi, sterk en stoer", zegt Klaver tegen Novum Nieuws. "Ze maakt van alles mee en dan overleeft ze het ook nog. Dus dat is gewoon een soort van feministisch doch sexy geweldig wezen en natuurlijk voor mij als actrice de ultieme rol om te spelen. Dat is eigenlijk een droom."

Ex-model Paulien Huizinga schat haar eigen kansen op een rol als Bondgirl klein in. "Ik zou het een ongelooflijke eer vinden, maar de kans dat dat gebeurt acht ik heel klein." BNN-presentatrice Geraldine Kemper wil alleen een kwaadaardige Bondgirl spelen. "Ik wil dan wel degene zijn die Bond bijna neerknalt en dan zelf doodgaat, heel dramatisch."

Presentatrice Saar Koningsberger is niet zo van de Bondfilms. "Ik heb maar één James Bond-film gezien: GoldenEye. En daar ben ik ook alweer de helft van vergeten, dus dat is echt heel gênant", geeft ze toe. Ze droomt dan ook niet van een rol als Bondgirl. "Ik denk dat ik sowieso te klein ben. En dat lichaam heb ik ook niet helemaal, dus ik weet niet of James daarop zit te wachten."

Op de vijftigste verjaardag van de Bondfilms houdt het Britse veilinghuis Christie's onder meer een veiling van Bondmemorabilia. Ook komt het nieuwe Bondnummer van Adele uit. De single Skyfall ging om 0.07 uur in première. De nieuwste Bondfilm verschijnt eind deze maand in de bioscopen, de Nederlandse première vindt plaats op 28 oktober.


Kimberley Klaver droomt van rol als Bondgirl (Foto: Novum)