Adele bevestigt soundtrack Skyfall

De geruchten waren er al maanden, maar een definitief antwoord was er nog niet. Was Adele inderdaad de artiest die de soundtrack van Skyfall heeft ingezongen? Als we haar meest recente Twitter-bericht mogen geloven: Ja.

[Upd. 23:11]

Sony heeft bevestigd dat de volledige versie van het nummer Skyfall aankomende vrijdag wordt vrijgegeven. Een 'preview' van het nummer is hieronder te beluisteren.

[Origineel bericht]

Vandaag plaatste Adele de volgende foto op Twitter:

Adele

In een eerder bericht schreven wij het volgende over de titeltrack:

Het nummer voor de film Skyfall heet ook Skyfall. Voor het eerst sinds Die Another Day wordt de titel van de film zelf weer in zowel de lyrics als titel gebruikt, hetzij met een spatie tussen de woorden. Volgens de website gaat het refrein als volgt:

Let the sky fall / Let it crumble / We will stand tall / And face it all / together.

Skyfall / Is where we start / A thousand miles and poles apart / Where worlds collide / and days are denied / You can take my name / But you’ll never take my heart.

De eerste woorden van het nummer zijn ook bekend. De volgende woorden worden gezongen, waarna er een pianosolo te horen is:

This is the end / Hold your breath and count to ten / Feel the Earth move and then /Hear my heart burst again

Adele en platenmaatschappij Sony Music lanceren het nummer, waarschijnlijk met een bijbehorende videoclip, tegen het einde van deze week. Volgens Per Friedman, de persoon die naar het nummer heeft geluisterd, is Let The Sky Fall "een inhoudsvolle, dramatische ballad met veel hoorns en bazuinen die door Adele's kenmerkende stemgeluid schallen. Het is fris, nieuw en origineel."

Helaas kunnen wij nu nog geen audiofragment plaatsen van de titelsong, maar wel een stukje van de achtergrondmuziek. Componist Thomas Newman maakte de score van Skyfall. Een fragment van een van de nummers uit de film is HIER te beluisten.

Skyfall is vanaf 31 oktober in de bioscoop te bewonderen.