FOK! wat een weer...Wat meer buien.

Goedemorgen! Vandaag kunnen jullie wat natter gaan worden dan gisteren. Bleven de meeste buien gisteren boven zee, vandaag komen ze wél het land op. Dit komt doordat de wind van zuid naar zuidwest gaat draaien en bovendien trekt er een storing door het land. Achter deze storing klaart het weer op.

In het westen vallen de meeste buien vanochtend en zal het aan het begin van de middag langzaam droog gaan worden. Dit gebied trekt dan verder over het land en bereikt als laatste de provincie Limburg. Bij deze buien is er kans op onweer. De meeste opklaringen verwacht ik dan ook langs de kust, maar er staat daar wel een windkracht 6 uit het zuidwesten en eigenlijk is dat heerlijk weer om even een flinke strandwandeling te maken. Probleem hierbij is dat we midden in de werkweek zitten. De temperatuur zal vanmiddag rond de 16 graden liggen.

Nog even een kleine terugblik op de storm van maandag. Viel het in ons land met de regen wel mee, in Engeland was dat wel even anders. In Ravensworth viel maar liefst 123 mm en ook in Wales viel bijna 100 mm. Dit leverde veel problemen door wateroverlast op. In het zuiden van Europa hebben ze hier helemaal niets van gemerkt, want op Sicilië was het in Catania de afgelopen dagen rond de 35 graden en was er geen wolkje aan de lucht.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Buien op het meer.Rico zat op het water en maakte deze mooie foto van naderende buien.