Lurling woedend op trainer Karelse

NAC-aanvaller Anthony Lurling was na afloop van de competitiewedstrijd tegen AZ (2-1 winst) woedend op zijn trainer John Karelse. Lurling startte tijdens het jubileumduel (100 jaar NAC) op de bank omdat de aanvaller zou kampen met een kleine teenblessure.

"Verbazingwekkend en dat is nog zacht uitgedrukt", was de reactie van Lurling hierop tegenover Omroep Brabant. "Het deed al pijn dat ik juist in deze speciale wedstrijd geen basisspeler was. Maar de uitleg van de trainer naar de buitenwacht deed me nog het meeste pijn."

Lurling vervolgt: "Als je de stap durft te nemen om mij op de bank te zetten, moet je ook een kerel zijn en de ware reden geven. Maar mijn teen kan het nooit geweest zijn. Dat is een lulverhaal."

De zichtbaar geëmotioneerde Lurling benadrukte dat hij niet uit was op een breuk met de ploeg uit Breda: "Ik heb nog een contract tot einde van het seizoen. Ik speel voor mezelf, voor mijn ploeggenoten en voor het publiek. En niet voor Karelse. Ik ben er nu wel even klaar mee."

Karelse reageerde zelf nuchter op de kritische uitlatingen van Lurling aan zijn adres: "Het is prima dat hij kwaad is. Elke reserve moet kwaad zijn. Wat hij zegt moet hij zelf weten. Maar hij was niet topfit, dat is de enige reden voor mij."