Roman Polanski verfilmt erotische komedie

Roman Polanksi gaat het Broadway-stuk Venus in Fur uit 2010 verfilmen. De erotische zwarte komedie wordt Franstalig, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Polanski's vrouw Emmanuelle Seigner vertolkt één van de hoofdrollen, evenals Louis Garrel.

"Ik wil al tijden een Franse film met Emmanuelle maken", zegt Polanski, die zijn echtgenote al regisseerde in Frantic uit 1988 en Bitter Moon uit 1992. "Toen ik dit scenario las, wist ik dat het moment was gekomen."

Venus in Fur is een modern stuk voor twee acteurs dat verwijst naar het boek Venus in Furs uit 1870, één van de eerste openlijke beschrijvingen van masochisme. In het stuk beklaagt een regisseur zich aan de telefoon over de povere acteerkunsten van de actrices die auditie kwamen doen voor zijn nieuwe stuk gebaseerd op het boek. Dan stap er echter een actrice binnen die alle slechte kenmerken bezit, maar binnen negentig minuten de regisseur steeds verder domineert, net als in het boek.

De 79-jarige Polanski is zelfs zo onder de indruk dat hij Venus in Fur voorrang geeft boven D, tot voor kort zijn volgende project. "Ik heb nog wel een paar maanden nodig voor de afronding van het scenario en de preproductie van D", zegt hij.

D gaat over de Dreyfus-affaire, een politiek schandaal in Frankrijk eind twintigste eeuw. Hierbij werd de Franse artillerieofficier Alfred Dreyfus in 1894 veroordeeld wegens het doorbrieven van strategische geheimen aan de Duitse ambassade in Parijs. Hij zat tot 1896 in gevangenschap, nadat was gebleken dat niet hij maar een majoor in het Franse leger de dader was. Deze feiten werden echter door enkele hoge officieren in de doofpot gestopt.

De opnames voor Venus in Fur gaan in november van start in Parijs. Wanneer de film uit moet komen is nog onbekend.


Roman Polanski verfilmt erotische komedie (Foto: Novum)