Schrijfster hoopt op rol in 50 Shades of Grey-film

E.L. James hoopt op een klein rolletje in de verfilming van haar boek Fifty Shades of Grey. De Britse schrijfster zei in de Amerikaanse talkshow van Katie Couric dat ze een klein personage in het boek op zichzelf heeft gebaseerd en hoopt dat de producenten haar bellen om dat rolletje zelf te spelen.

"Ik wil niet verklappen welk personage het is, dat mogen de lezers zelf uitvogelen", zei James. "Het lijkt me leuk om te zien of mensen me in mijn boek weten te vinden."

De film is gebaseerd op James' boek en gaat over een jonge studente, Anastasia Steele, die verliefd wordt op de rijke playboy Christian Grey, die haar meeneemt in zijn sm-wereld. Het boek deed vooral stof opwaaien vanwege de expliciete seksscènes, maar geldt volgens veel lezers ook als stimulans om hun eigen seksleven spannender te maken. Critici doen het schrijfsel af als een pikant doktersromannetje.

James liet weten drie actrices in gedachten te hebben voor de rol van Steele en vier acteurs voor de rol van Grey. "Maar ik ga niet verklappen wie dat zijn." Vorige week deed werd bekend dat Justin Bieber is gevraagd. Of het tieneridool op het aanbod is ingegaan, is nog onbekend.

Wanneer de film in productie moet gaan, is nog onduidelijk. Filmstudio Universal heeft ook al verfilmingen op de planning staan van de twee vervolgboeken.


Schrijfster hoopt op rol in 50 Shades of Grey-film (Foto: Novum)